fbpx

Tænd op i grillen

Tænd op i grillen
Nu kan vi altså snart ikke vente længere. Vi VIL IKKE vente længere faktisk… Og det er ikke juleaften vi venter på med spænding. Nej, det er den danske sommer.

Sommervejr er grillvejr … nogle gange. Desværre er det ikke altid, at det danske vejr egner sig til at sidde ude og anyde de lange aftener. Men med en overdækket terrasse eller et overdækket udekøkke kan det også godt lade sig gøre at grille i regnvejr. Der skal også bare lige helst være læ. 😉

Nu hvor hele familien har levet af sund, fedt- og kaloriefattig mad siden jul, så kan bikini-/badebuksesæsonen bare komme an, så bliver det endelig grill-tid, is-tid, lange aftener-tid og meget andet.

Aftenerne i haven med duften af grillet kød i næseborene. Bålstedet hvor ungerne rister popcorn og skumfiduser. Åh, hvor vi glæder os til den årlige sammenskudsgrillkomsammen – og i år er vi rigtig mange, for familien er blevet udvidet med et par ekstra små hoveder.

Nu bringer vi opskrifterne på grillmad og sommerens retter

Men vi håber, at hvis nu vi bringer alle opskrifterne – både på grillmaden og de andre retter, der hører sig sommeren til … koldskål, sommersuppe osv., , så må den da komme – sommeren. Helst inden alle de lange dage bliver for korte igen.

Porre-broccoligratin

Porre-broccoligratin

I stedet for skinketern kan man bruge kyllingetern. Husk stanniol, da broccolien nemt bliver mørk. Gratinen kan også tilberedes i grillen.

læs mere
Vegetarpizza

Vegetarpizza

Den voksne del af husstanden er ikke vildt begejstrede for pizza, men denne tager kegler. Den er dejligt velsmagende og ligger ikke tungt i maven.

læs mere
Bøf i wrap

Bøf i wrap

Bøf i wraps – ser det ikke bare lækkert ud? Farverig og frisk – og det smager lækkert og er nemt at lave. Så bliver det ikke meget bedre.

læs mere
Grydebrød

Grydebrød

Et virkelig enkelt brød at lave. Få ingredienser, ingredienser man altid har i huset, ingen æltning. Og så får brødet en knasende sprød skorpe og en lækker blød krumme.

læs mere
Grillede isingpakker

Grillede isingpakker

Der er lidt forarbejde med at klippe papiret, og det er vel heller ikke strengt nødvendigt, men det giver et godt værktøj at grille fisken i.

læs mere
Stegeben med god kartoffelsalat

Stegeben med god kartoffelsalat

Gnaveben er ikke noget alle bryder sig om, måske fordi det er lidt ”dyrisk” at spise, det er ikke lige noget man skærer ud med kniv og gaffel, og så fedter det.

læs mere
Nemme flutes

Nemme flutes

Pep købe-flutene op med nogle simple tiltag, der ikke tager ret lang tid. Nemt, når du ikke har tid til at bage selv.

læs mere
Marineret mørbrad med chilisauce

Marineret mørbrad med chilisauce

Selvom sønnike ikke mener, at en kold sauce overhovedet er en sauce, så gled den ned alligevel – endda med stor appetit. Og den smager lækkert til marineret mørbrad.

læs mere
Grillet flæsk med grillet rabarberkompot og restebulgursalat

Grillet flæsk med grillet rabarberkompot og restebulgursalat

Salat og dressing var, hvad vi lige havde i køleskabet og så spædede vi op med lidt bulgur. Rabarber var der kun et par stilke af, så de blev spædet op med et rødløg, nå ja, og en håndfuld hindbær, bare fordi de nu også var der. Det hele blev serveret til grillet flæsk.

læs mere
Grillede burgere og grillspyd

Grillede burgere og grillspyd

Så er der BURGERE!!! Og ja, det kan godt lade sig gøre at lave gode, grillede burgere med ketchup, løg, remoulade og agurkesalat fedtfattigt. Så tænd bare op i grillen, og kom i gang 🙂 Og så snupper vi også lige en gang grillspyd.

læs mere
Pulled pork-burger

Pulled pork-burger

Trukket svinekød! Har du ikke smagt pulled pork, så giv dig tiden til at lave det, for det smager skønt og er al tiden værd.

læs mere
Kalkunbryst i skinkesvøb

Kalkunbryst i skinkesvøb

Hvis vejret ikke er til det, så steg kalkunbrystet i ovnen ved 200° C i ca. 25-30 minutter. Man kan også anvende kyllingefileter i stedet for kalkunbryst, der så pakkes ind hver for sig. De skal så ikke have lige så lang stegetid.

læs mere
Fyldte kalvekoteletter

Fyldte kalvekoteletter

Koteletterne må gerne have lidt tykkelse, da de ellers er svære at skære en lomme i. Fyldte kalvekoteletter er et festmåltid. Desværre ligger kalvekoteletter ikke i den billige ende af prisindekset, men til en særlig lejlighed går det jo nok 🙂

læs mere
Coleslaw

Coleslaw

Frisk og lækkert tilbehør til stegte og grillede retter.Varier evt. med andre rodfrugter eller kål- og frugtsorter.

læs mere
Grillet suppe

Grillet suppe

I en grillet suppe er det selvfølgelig ikke selve suppen, der bliver grillet, men naturligvis kun grøntsagerne. Grill dem evt. dagen før, hvis grillen alligevel er tændt, for grøntsagerne skal ikke grilles så længe, og grøntsager og suppe skal køles af.

læs mere
Spinatbrød

Spinatbrød

Et delikat spinatbrød med en flot grøn farve. Velegnet til madbrød eller en snack med lidt smøreost naturel, en skive fersk laks eller lignende.

læs mere
Koteletter i fad

Koteletter i fad

Alt i et fad. Dejligt nemt, og det passer sig selv det meste af tiden. Koteletter i fad er en gammelkendt opskrift, som findes i et utal af variationer. Det her er blot én af vores.

læs mere
Bøf a la Hawaii

Bøf a la Hawaii

Rigtig lækker bøf. De unge var dog ikke vildt begejstrede for kokosmelet. Men vi synes nu, at ingredienserne smager dejligt sammen.

læs mere
Grillkylling i ovn

Grillkylling i ovn

Man kan jo sagtens længes efter grillkylling, selvom vejret ikke er til det. Lav den selv, i stedet for at fare ind på en grillbar – det er nemt og smager dejligt.

læs mere
Grillet mørbrad og kartoffelmiks

Grillet mørbrad og kartoffelmiks

Får du ikke også lyst til at lufte grillen, når nu solen skinner så dejligt? Vi iler med en lækker, let ret, som også er hurtigt tilberedt. Grillet mørbrad kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen.

læs mere
Ørred i ovn

Ørred i ovn

At komme ørreden i stanniol og ind i ovnen holder godt på saften og kraften i fisken. Så ud med din snøre og fang en ørred.

læs mere
Pip på dåse med kartoffelsalat

Pip på dåse med kartoffelsalat

Pip på dåse er efterhånden en ret kendt måde at grille kylling på, men her med lidt andre slags krydderier og en anden slags kartoffelsalat end den normale med mayonnaisedressing

læs mere
Blandet farsbrød på grill

Blandet farsbrød på grill

Grill-sæsonen nærmer sig. Har du et overdækket sted med læ, kan du selvfølgelig grille hele året, men ellers må du tage ovnen til hjælp. Dette farsbrød på grill skal have 1 time ved 175° C, hvis det skal i ovnen. Kartoflerne skal have samme tid som på grillen, men ved lidt højere varme.

læs mere
Grillet kamsteg med sprød svær

Grillet kamsteg med sprød svær

Dette er virkelig en lækker måde at lave den gammeldags flæskesteg på. Sværen bliver ikke som, når man steger flæskesteg, fordi den smøres med abrikossaucen.

læs mere
Mørbrad med pikantost

Mørbrad med pikantost

Lækker måde at lave mørbrad på. Dog syntes vi at kartoflerne var en smule tørre at få ned, men det klarede en lille klat pikantost.

læs mere
Græske farspølser

Græske farspølser

Farspølser på pind, hedder også Cevapcici. De smager dejligt, men husk de skal hvile et par timer og gerne natten over.

læs mere
Kylling i wok med perlebyg

Kylling i wok med perlebyg

Wokmad er en herlig ting. Alt i samme “gryde” – næsten – sparer opvask, og så smager det jo bare helt fantastastisk. Det var fint vejr, så retten blev lavet på grillen.

læs mere
Oksekød i römertopf

Oksekød i römertopf

Det er nemt at tilberede og hurtigt at forberede. Vi synes, at løgene skal skæres i halve ringe, ellers bliver de for grove at spise.

læs mere
Grillet rabarberkompot

Grillet rabarberkompot

Når nu der er tændt op i grillen, så er det bare med at udnytte det, så hvorfor ikke også tilberede tilbehøret på den. Forleden var det grydehvedebrød i dag kommer så rabarberkompotten, som også smager fremragende på en gang kold vaniljeis til dessert.

læs mere
Kyllingeroulader

Kyllingeroulader

En rigtig lækker måde at tilberede kyllingebrystfileter på. Sovsen kan sagtens anvendes som tilbehør til andet grillet kød.

læs mere
Spareribs med kartoffelsalat

Spareribs med kartoffelsalat

Nej, hvor jeg glæder mig, til der kommer nye kartofler, men indtil da, må vi jo nøjes. Vejret er blevet lidt køligere, men i en lun hyggekrog med læ kan man jo godt nyde solens stråler og glæde sig til mere sommer – og nye kartofler. Spareribs… det smager af sommer.

læs mere
Grillmad er da ikke sundt?

Grillmad er da ikke sundt?

Grillmad er som sådan ikke specielt usundt. Men det kommer selvfølgelig an på hvor fedt og kalorierigt det kød, man griller, er, og hvilket tilbehør man serverer til det.

læs mere
Midiflutes

Midiflutes

Næste gang gør vi os nok lidt mere umage med at forme dem, men det var sent, så det gik lige lovligt stærkt. Beregn ½ flute pr. person.

læs mere

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

1 kommentar

  1. Grillbloggeren

    Jeg kan hermed give mine varmeste anbefalinger af den grillede suppe, som bare smager super. Den passer perfekt til årstiden (efterår) – og så er den let at lave. Tak for opskriften 🙂

    Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

STOP MADSPILD – Bogen

Annonce

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This