Risboller kan bruges som en lækker ”suppe-bolle” eller anvendes til madpakken eller morgenmaden. Og så er det rart at få brugt overskydende ris fra dagen før til noget fornuftigt.
Stk.
Minutter
Vidste du, at man også kan bruge blomkålsris i bagværk. Udskift eksempelvis den kogte ris i denne opskrift med blomkålsris i stedet. Det gør bollerne svampede. Derudover indeholder blomkål et væld af vitaminer og fibre, som er sunde for dit immunforsvar og dit helbred i øvrigt.
Blomkålsris kan du lave ved at rive blomkål og overhælde det med kogende vand. Lad det trække et par minutter, hælde det i en sigte og lade det dryppe af.
Ingredienser
- 1 pk. gær
- 5 dl vand
- 3 tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- 3 tsk. olie
- 4-5 dl kogte, kolde ris
- ca. 600 g hvedemel
- 1 gulerod
Sådan tilberedes risboller
- Riv guleroden.
- Lun vandet, og rør gæren ud i det i dit dejfad.
- Tilsæt revet gulerod.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt godt.
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
- Ælt dejen igen – tilsæt evt. mere mel.
- Form dejen til 16 risboller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem hæve 45 min.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Pensl risbollerne med vand, og bag dem i 15-20 min.
- Kategori: Brød/boller
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 3 timer inkl. hævning
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 730/174 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 8 %
Kulhydrat: 81 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 863/205
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 41 g
Ris er bare FANTASTISK i brød og boller – de bliver så dejlig fuktige! Når de også holder sig friske lenge samt få ryddet opp i køleskabet – whats not to like!
Hej Trine
Kogt perlebyg er også godt i bagværk, hvis man skulle have en rest af det.
Hilsen Beate