En perfekt stegt mørbrad er bare så lækker mad. Denne mørbrad har fået lidt andet tilbehør end det sædvanlige. Så her får du mørbrad med peberfrugtsalat og hytteost med grillet peberfrugt. Lækkert er det.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 4 spsk. vand
- 2 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
- 4 spsk. citronsaft
- 4½ spsk. sukker
- 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 3 røde peberfrugter
- 4 gulerødder
- 1 dl hakkede, fennikeltoppe (eller dild)
- 250 g hytteost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 200 g groft brød
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes mørbrad med peberfrugtsalat og hytteost med grillet peberfrugt
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl den ene røde peberfrugt, og skær den i 3-4 dele på langs. Fjern kerner og stok.
- Læg dem med skindsiden opad på en bageplade eller rist, og sæt dem i ovnen, til de er sorte (ca. 20 minutter).
- Læg de derefter i en frysepose, og lad dem køle så meget af, at du kan røre ved dem, uden at brænde dig.
- Fjern skindet, og kassér det.
- Skær peberfrugtkødet i tern, og bland det i hytteosten.
- Skær sener og fedt af mørbraden.
- Lad margarinen blive gyldent i en sauterpande, og brun den rensede mørbrad på alle sider i ca. 2 minutter.
- Tilsæt vand, drys med salt og peber, og steg den brunede mørbrad ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter (så har du en let rosafarvet mørbrad) eller 20 minutter (så har du en gennemstegt mørbrad).
- Skræl gulerødderne, og skær dem halve skiver.
- Skyl de 2 sidste peberfrugter, og skær dem i tern.
- Bland citronskal, -saft, sukker, salt og olie i en stor skål.
- Vend peberfrugttern og gulerødder i marinaden, og stil den salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 minutter.
- Smag til.
- Vend fennikeltoppe i salaten lige inden serveringen.
- Skær den stegte mørbrad i tykke skiver, og servér dem sammen med hytteost, salat og brød – evt. lunt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2013/479 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 524/125
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Mørbrad med peberfrugtsalat og hytteost med grillet peberfrugt
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse