En perfekt stegt mørbrad er bare så lækker mad. Denne mørbrad har fået lidt andet tilbehør end det sædvanlige. Lækkert er det.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2013/479
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat:
     45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     524/125
    Protein: 9 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 4 spsk. vand
  • 2 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4½ spsk. sukker
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 3 røde peberfrugter
  • 4 gulerødder
  • 1 dl hakkede, fennikeltoppe (eller dild)
  • 250 g hytteost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Sådan tilberedes mørbrad med peberfrugtsalat og hytteost med grillet peberfrugt:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl den ene røde peberfrugt, og skær den i 3-4 dele på langs. Fjern kerner og stok.
  3. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade eller rist, og sæt dem i ovnen, til de er sorte (ca. 20 minutter).
  4. Læg de derefter i en frysepose, og lad dem køle så meget af, at du kan røre ved dem, uden at brænde dig.
  5. Fjern skindet, og kassér det.
  6. Skær peberfrugtkødet i tern, og bland det i hytteosten.
  7. Skær sener og fedt af mørbraden.
  8. Lad margarinen blive gyldent i en sauterpande, og brun den rensede mørbrad på alle sider i ca. 2 minutter.
  9. Tilsæt vand, drys med salt og peber, og steg den brunede mørbrad ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter (så har du en let rosafarvet mørbrad) eller 20 minutter (så har du en gennemstegt mørbrad).
  10. Skræl gulerødderne, og skær dem halve skiver.
  11. Skyl de 2 sidste peberfrugter, og skær dem i tern.
  12. Bland citronskal, -saft, sukker, salt og olie i en stor skål.
  13. Vend peberfrugttern og gulerødder i marinaden, og stil den salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 minutter.
  14. Smag til.
  15. Vend fennikeltoppe i salaten lige inden serveringen.
  16. Skær den stegte mørbrad i tykke skiver, og servér dem sammen med hytteost, salat og brød – evt. lunt.

Genvej_thumb.jpg
Skal det gå lidt hurtigere, så køb en færdig hytteost med grillet peberfrugt.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!