Vi bliver ved med at vende tilbage til denne vegetarpizza, hver gang det er sæson for jordskokker. Vi har købt bunden færdig, men du kan jo sagtens lave en hjemmelavet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2062/491
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 809/193
    Protein: 11 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 23 g

Ingredienser:

  • 1 rulle pizzadej
  • 300 g jordskokker
  • 200 g revet, mager ost
  • 100 g kogte, afkølede kartofler
  • I tsk. tørret oregano
  • 20 g hasselnødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g fast gedeost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes vegetarpizza:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Blancher dem i kogende vand i ca. 3 min, og lad dem dryppe af.
  4. Rul pizzadejen ud på en bageplade.
  5. Drys pizzabunden med reven ost.
  6. Læg jordskokker og kolde, kogte kartofler i skiver på.
  7. Krydr med oregano, salt og peber.
  8. Sæt pizzaen i ovnen i 5 minutter.
  9. Hak hasselnøddekernerne.
  10. Drys dem over pizzaen, og lad din pizzaen bage endnu 5 minutter.
  11. Fordel stykker af gedeost jævnt over pizzaen, og lad den bage yderligere 5-7 minutter.
  12. Skyl persillen, og hak den groft.
  13. Tag den færdige vegetarpizza ud af ovnen, og drys med persillen.

Denne vegetarpizza kan også laves på en pizzasten på grillen, hvis ellers vejret vil.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!