Det er nemt at tilberede og hurtigt at forberede. Vi synes, at løgene skal skæres i halve ringe, ellers bliver de for grove at spise.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time – når römertopfen har stået i vand
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2076/494
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 500/119
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 500 g oksetern
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 peberfrugter
  • 2 forårsløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 spsk. soyasauce
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes oksekød i römertopf:

  1. Stil römertopfen i vand i ca. en time.
  2. Grøntsagerne rengøres, skæres i mindre stykker og blandes med de øvrige ingredienser i römertopfen.
  3. Sæt römertopfen – med låg – på grillen ved indirekte varm i 1 time.
  4. Kog risene efter anvisningen på posen.

Dommen:

Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Louise: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!