Det er nemt at tilberede og hurtigt at forberede. Vi synes, at løgene skal skæres i halve ringe, ellers bliver de for grove at spise.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time – når römertopfen har stået i vand
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2076/494 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 500/119
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 500 g oksetern
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 3 peberfrugter
- 2 forårsløg
- 1 dåse flåede tomater
- 3 spsk. soyasauce
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes oksekød i römertopf:
- Stil römertopfen i vand i ca. en time.
- Grøntsagerne rengøres, skæres i mindre stykker og blandes med de øvrige ingredienser i römertopfen.
- Sæt römertopfen – med låg – på grillen ved indirekte varm i 1 time.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
Dommen:
Elisabeth: Det smager ikke specielt godt
Louise: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Skær kødet i tern eller strimler.
- Bland alle ingredienserne.
- Bland godt.
- Sæt låg på römertopfen, og sæt den på grillen.