B&B_page2

Drop Slankekuren – og lev fedtfattigt til hverdag er blevet vores families motto. Her på sitet vil vi fortælle lidt om, hvordan vi tilbereder vores mad og komme med opskrifter på helt almindelig dansk mad, der bare er blevet gjort fedtfattigt uden at det smager ringere af den grund.

Over et par år tabte vi samlet set et helt familiemedlem i vægt, simpelthen ved at omlægge vores kost, så den ikke er nær så fedtholdig, som den mad vi fyldte os med tidligere. Vores opskrifter er alle afprøvet i eget køkken, og alle billeder er taget under tilberedningen.

Faktisk er det slet ikke så svært! Det handler bare om en smule omtanke og agtpågivenhed – og at du tager dig tid til at læse varedeklarationer og har mod på at give slip på de nedarvede traditioner om, hvordan god dansk mad tilberedes: Med masser af smør, fløde og spiritus, som en af lærerne sagde på Elisabeths skole – da hun var ved at uddanne sig til kok/tjener!

Et godt eksempel: I stedet for at lave en fed stuvning til ærter og gulerødder koger vi seks kartofler i noget boullion, blender dem og bruger dem som jævning. Det giver en fantastisk stuvning, der smager lige som den skal – uden at bruge så meget som et gram margarine eller så meget som en dråbe fløde.

Det er os selv, vores børn, svigerbørn, forældre og diverse besøgende, der har smagt og bedømt retterne, som vi offentliggør her på siden. Bedømmelsen gives på en skala fra 1 til 5, hvor “1” simpelthen er uspiseligt og “5” nærmest er en livret eller, som vi skriver det: Et helt sikkert hit.

Det mere eller mindre faste panel udgøres af os selv, børn og svigerbørn. Du kan læse mere om hver især herunder:

Beate
(1963)
Beate er ildsjælen bag vores fedtfattige madstil, som vi har kørt i nogle år efterhånden. Til daglig driver hun content marketing bureauet webtextshop sammen med sin mand..
Benny
(1964)
Benny er Beates mand, og han har en gang vejet 160 kg. Det er ca. 80 kg siden nu, og de sidste 20 kg kan tilskrives den fedtfattige livsstil, vi har herhjemme i dag. Benny har været it-journalist og -forfatter i over 20 år og driver sammen med Beate content marketing bureauet webtextshop.
Catharina
(1991)
Catharina er den ældste datter. Hun bor sammen med kæresten Martin, som hun har fået lille Oliver med. Hun fik sin egen fedtfattige kogebog med hjemmefra, som den lille, unge familie laver mad efter. De tre unge gæster os regelmæssigt til et måltid mad, sammen med hunden Bølle.
Elisabeth
(1994)
Elisabeth er midterste datter og den mest kræsne. Hun har gået på Slagteriskolen i Roskilde, men har nu fundet andre veje. Men hun har lært at lave mad efter en noget anden kogebog end den, vi bruger herhjemme. Hun bor alene i en lille lejlighed ikke så langt herfra, og det er ikke madlavning, hun bruger mest tid på. Hun ringer af og til og siger “hvad skal I have at spise?” Er det noget hun kan lide, tropper hun op. Er det fisk, siger hun “jeg finder vist bare på noget andet”.
Filip
(1996)
Filip er ene hane i kurven (bortset fra svigersønnen) og går/bor på tømreskole i hverdagene. Selvom Filip egentlig er til det traditionelle, danske køkken med varm mad og kartofler og sovs hver dag, så har han med tiden lært at sætte pris på vores fedtfattige kost og rater de allerfleste af retterne (dem uden champignon og frugt) højt.
Natascha
(2001)
Natascha er den sidste heltids-hjemmeboende. Hun hørte oprindelig til blandt de børn, der helst kun spiste færdigfabrikeret mad, som f.eks. Chicken Nuggets og købepizza. Men med tiden har vi fået vænnet hende af med at være så kræsen og mistroisk over for hjemmelavet mad, og i dag spiser hun stort set alt uden brok.
Oliver
(1996)
Oliver er vores eneste barnebarn – endnu. Han er som børn i den alder. Nogle dage kan han lide det ene, nogle dage det andet og nogle dage slet ingenting. Han er dog som regel glad for broccoli og fisk – og det synes vi, er en god ting.
Nicklas
(1991)
Nicklas, den gæve jyde, var Elisabeths kæreste, og han var derfor i godt 1 år tit på besøg. Han synes at “Beates mad smager helt fantastisk” – eller også ved han bare, hvordan man smigrer en svigermor. Nicklas ser vi desværre ikke så tit mere, men han figurerer som dommer her på nogle af retterne, så nu ved I, hvem han er.
Martin
(1985)
Martin er Catharinas kæreste og samlever. Han sørger for at posten bliver kørt rundt mellem posthusene på Sjælland. Han nyder godt af kærestens medbragte kogebog – så vidt vi da ved – men han er heller ikke selv helt ueffen i et køkken.
Louise (1992) Louise er Elisabeths veninde, der tit gæstede os for at hygge med Elisabeth og Nicklas – dengang… og inden hun flyttede over vandet til Jylland – Hun er en glad og høflig pige, som vi holder meget af. Louise siger selv at hun er ret vild med vores mad, specielt vores supper. Louise ser vi desværre ikke så tit mere, efter hun er flyttet.