Man kan jo sagtens længes efter grillkylling, selvom vejret ikke er til det. Lav den selv, i stedet for at fare ind på en grillbar – det er nemt og smager dejligt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter + trækketid (ca. 3 timer)
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2106/502
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    514/122
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 1 kylling (800 g) Køb en større, og brug resten en anden dag – f.eks. i en clubsandwich
  • 1½ stængel citrongræs
  • 2 fed hvidløg
  • 1 forårsløg
  • ½ rød chilipeber uden kerner
  • 3 spsk. stødt kanel
  • 3 spsk. stødt muskat
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. palmeolie
  • 1 dl appelsinjuice
  • 800 g rodfrugter – f.eks. kartofler, gulerødder og pastinak
  • 2 rødløg
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g ciabattabrød

Sådan tilberedes grillkylling i ovnen:

  1. Snit citrongræs fint, og hak forårsløg og chili fint.
  2. Bland citrongræs, presset hvidløg, forårsløg, chili, kanel, muskat, soja, juice og ½ spsk. olie.
  3. Kom kyllingen i en stor pose, og hæld marinaden i – det gør ikke noget, der kommer marinade ind i kyllingen. Massér marinaden godt ind i kyllingen, og læg posen i køleskabet i ca. 3 timer.
  4. Tænd for ovnen på 225° C.
  5. Pil løgene, og skær dem i både
  6. Vask og ordn rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
  7. Kom det hele i et ildfast fad, og bland med ½ spsk. olie og lidt frisk timian, salt og peber.
  8. Læg kyllingen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. 1 time, indtil kyllingen er gennemstegt.
  9. Sæt rodfrugterne ind de sidste 20 minutter.
  10. Servér den færdige grillkylling og rodfrugterne med en lille skive ciabattabrød.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!