Grill-sæsonen nærmer sig. Har du et overdækket sted med læ, kan du selvfølgelig grille hele året, men ellers må du tage ovnen til hjælp. Dette farsbrød på grill skal have 1 time ved 175° C, hvis det skal i ovnen. Kartoflerne skal have samme tid som på grillen, men ved lidt højere varme. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 90 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1808/431
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 42 %
    Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 349/83
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 500 g mager flæskefars
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 2 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 1½ dl rasp
  • 1 stor ds. tomatpasta (140 g)
  • 2 løg
  • ½ dl minimælk
  • 1½ pk. kalkunbacon
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk. mørk farin
  • 2 spsk. eddike
  • 2 tsk. sennep
  • 2 dl vand
  • 1 kg små kartofler
  • 3 spsk. friske krydderurter
  • 4 spsk. grillolie
  • 6 spsk. salt
  • 8 tomater
  • 1 kinakål

Endvidere:

  • 8 spyd

Sådan tilberedes blandet farsbrød på grill:

  1. Tænd op i grillen.
  2. Pil, og hak løg fint.
  3. Pil, og pres et fed hvidløg.
  4. Bland rasp med mælk, salvie, presset hvidløg, salt og peber.
  5. Bland kødet med tomatpastaen (gem 2 spsk.).
  6. Bred farsen ud på et stykke film.
  7. Læg raspblandingen i en stribe ned langs midten af kødet.
  8. Læg de hakkede løg ved siden af.
  9. Rul forsigtigt kødet om fyldet ved hjælp af filmen, og tryk åbningerne til i begge ender.
  10. Løft forsigtigt brødet over i et ildfast fad – uden filmen.
  11. Dæk med den ene pakke baconskiver.
  12. Bland 2 spsk. tomatpure, mørk farin, 3 spsk. vand, eddike og sennep til en sovs, og lad den koge op.
  13. Prik huller i farsbrødet (med en kødnål eller lignende), og hæld sovsen over.
  14. Hæld resten af vandet ved.
  15. Steg i grillen en time ved indirekte varme.
  16. Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i usaltet vand.
  17. Når kartoflerne har kogt i 10 minutter, tages ca. halvdelen af kartoflerne fra, og den sidste halvdel tilsættes lidt salt og koger, til de er næsten møre, hvorefter de køler lidt af.
  18. Bland salt, krydderurter og olie i en foliebakke.
  19. Læg de mindst kogte kartofler og resten af hvidløgsfeddene oven på saltblandingen.
  20. Sæt bakken på grillen i 10-15 minutter. Vend kartoflerne under vejs.
  21. Klip/skær de sidste skiver (½ pakke) bacon i mindre stykker.
  22. Vikl et stykke bacon om hver af de afkølede kartofler, og fordel dem på de otte spyd (husk at træspyd skal have ligget i vand i ca. 30 minutter før brug).
  23. Læg dem på grillen, til kartoflerne får farve, og baconen bliver sprød.
  24. Skyl tomater og kinakål.
  25. Snit kålen, skær tomaterne i både, og bland det.
  26. Servér farsbrød på grill med kartofler og blandet salat.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!