Mums. Dejligt vejr. Grillmad – nærmere bestemt grillet kulmule med lækkert tilbehør i form af nye kartofler på spyd og fyldte tomater. Hygge med familien. Men skulle vejret ikke holde til det, kan retten laves på komfuret og i ovnen. Vejret skal jo ikke spolere familiehyggen. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g kulmule
  • 1 kg nye, små kartofler
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 4 store tomater
  • 200 g blød gedeost
  • Saft af 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. finthakket  citrontimian
  • 2-4 løg (afhængig af størrelse) med top
  • Lidt olie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes grillet kulmule med nye kartofler på spyd og fyldte tomater

  1. Gør grillen klar, og gnid risten ind i olie.
  2. Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 10 minutter i letsaltet vand.
  3. Vend dem i pestoen, og sæt dem på spyd – husk hvis du bruger bambusspyd at lægge dem i vand i ca. 30 minutter, inden de skal i brug.
  4. Skær fisken i passende stykker, krydr med salt og peber, og læg dem i en fiskevender.
  5. Pres hvidløgene, og bland det med gedeosten, citronsaft, citrontimian, salt og peber.
  6. Halver tomaterne, og fjern kernerne.
  7. Fordel gedeostblandingen i hver af de halve tomater.
  8. Skær bunden af løgene.
  9. Grill alle delene.
  10. Løgene skal have 15-20 minutter – de er færdige, når de kan klemmes ud af skrællen igennem det hul, der er, hvor roden er skåret af – fisken skal have 7-8 minutter, det samme skal kartoflerne, og tomaterne skal have ca. 5 minutter – sæt dem evt. i en foliebakke.
  11. Sevér grillet kulmule med alt tilbehøret.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2256/537
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    371/88
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med løg med top

Mørbradbøf med honningbagte løg

Mørbradbøf med honningbagte løg

Grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød med crosini

Grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød med crosini

Svinekæber i slow cooker – crock-pot

Svinekæber i slow cooker – crock-pot

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grillet kulmule med nye kartofler på spyd og fyldte tomater
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)