fbpx

Påske

Påske

Påsken er over os! Påske betyder traditioner, samvær med den del af familien som vi ikke ser hver dag og venner, smørebrød, øl og snaps og ikke mindst fridage med tid til at lave hyggelige ting sammen med vores nærmeste.

Den sidste uge i Jesus’ liv er netop det, vi fejrer eller mindes, når det er påske. Påsken starter faktisk palmesøndag, men det er der nok ikke så mange af os, der tænker så meget over. Vi betragter nok mere påsken, som de dage vi har fri. Altså skærtorsdag, langfredag, så kommer der lige en weekend og så slutter påsken 2. påskedag. Men ret beset starter påsken altså søndagen inden skærtorsdag og slutter med 2. påskedag.

Når det er påske, spiser vi æg

En af traditionerne der hører sig påsken til, er æg. Vi farver æg og pynter æg, vi spiser æg, vi forærer chokoladeæg væk og nogle af os leger sågar med æg.

I tidernes morgen var det et sikkert forårstegn, når dagene blev så lange, at hønsene begyndte at lægge æg igen. Derfor pynter vi op med æg og kyllinger til påske. Men æggene symboliserer også Jesus opstandelse. Umiddelbart ser æg døde og livløse ud, men indeni er et nyt liv – i hvert fald hvis der har været en hane involveret. Derfor spiser vi æg påskemorgen.

Pynt dine æg til påske

Du kan pynte dine æg ved at tilsætte løgskaller eller andre naturmaterialer i vandet, når du koger æggene. Så bliver de gule, grønne, brune eller røde.

Vil du have mønster på ægget, kan du smøre voks på skallen i det mønster du ønsker, før ægget koges med løgskallerne, eller du kan ridse mønsteret i bagefter.

Lam på menuen

Lam er ligesom æg også forårsmad. Lammet symboliserer derudover, Jesus blev ofret som et uskyldigt lam. Alligevel er der faktisk ikke ret mange danskere, der spiser lam i påsken alene af den grund, at påsken ofte falder så tidligt, at lammene endnu ikke er store nok til at blive slagtet. Men efterhånden kan du købe lam i de fleste supermarkeder – fersk eller frossent.

God PÅSKE!

Det var lidt om påsken og dens traditioner. I har sikkert også nogle traditioner, som I holder i hævd hvert år til påske. Her hos os pynter vi op med forsythiagrene, æg og kyllinger, og så holder vi påskefrokost for hele familien, hvor vi hygger med bl.a. stegte sild i eddike, marinerede sild, æg og tomater med mayonnaise og kaviar, tarteletter med fyld, lune frikadeller osv. osv. osv. hjemmelavet naturligvis. Men alt det kan I jo netop læse om i dette tema.

Så vi vil bare ønske jer god fornøjelse og rigtig god påske!

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Lækre stegte sild i eddike til frokostbordet – evt. til julefrokosten. Lav dem dagen før eller to dage før, og lad dem trække i køleskabet. Sildene er dejligt, friske i smagen.

læs mere
Karrysalat

Karrysalat

Målene på sukker, citron, karry, salt og peber er kun henvisninger, da det jo er en smagssag, men det er, hvad vi brugte.

læs mere
Dampet torsk i sennepssauce

Dampet torsk i sennepssauce

Nu skal du jo ikke tro, det er fordi, det snart er påske eller nytår for den sags skyld, at vi har sennepssauce med æg og torsk på menuen. Det er simpelthen, fordi det smager skønt.

læs mere
Kyllingepie

Kyllingepie

Der er nu noget ved butterdej, men det er desværre også meget fedt. Men det skal nu ikke afholdes os fra at spise denne ekstremt lækre pie.

læs mere
Sandwich med æggesalat

Sandwich med æggesalat

Lidt andet til madpakken eller madkurven? Prøv denne sandwich med æggesalat. Til et mellemmåltid eller til frokost. Kan sagtens laves aftenen før uden at blive kedelig.

læs mere
Græske lammefrikadeller

Græske lammefrikadeller

Dejlig ret. Der dog kræver lidt forberedelse. Men den er helt sikkert det værd. Evt. kan tzatzikien laves dagen før. Tilbehøret er der ikke som sådan noget nyt ved, men de lækre lammefrikadeller, de er et forsøg værd.

læs mere
Pirogger med røget laks

Pirogger med røget laks

Andet steds her på sitet er der en opskrift på pirogger med fars og porre, Hvor gør vi opmærksom på, at de kan fyldes med meget andet lækkert fyld. Her er de med røget laks.

læs mere
Stegeben med god kartoffelsalat

Stegeben med god kartoffelsalat

Gnaveben er ikke noget alle bryder sig om, måske fordi det er lidt ”dyrisk” at spise, det er ikke lige noget man skærer ud med kniv og gaffel, og så fedter det.

læs mere
Æg florentine til to

Æg florentine til to

Æg florentine er en ret vi er temmelig glade for. Den dér syrlige, lækre smag fra surmælksproduktet sammen med den grønne, sunde smag af spinat og så de bløde æggeblommer. Mums.

læs mere
Lammekølle

Lammekølle

Traditionen tro bringer vi en opskrift på lammekølle igen dette nytår. Ikke fordi vi ikke kan lide kogt torsk, vi synes bare ikke, det er festmad.

læs mere
Skidne æg med mørbrad og grovfrites

Skidne æg med mørbrad og grovfrites

Skidne æg er ikke det mest flaterende navn, men ikke desto mindre en velkendt og yndet frokostret. Æg i senenpssovs med et stykke brød til. Vi har her valgt at lave den som en middagsret med tynde mørbradskiver og kartoffelbåde.

læs mere
Kylling med hvidløgsost

Kylling med hvidløgsost

En virkelig lækker måde at servere kylling på. Vi var seks til spisning, så vi havde foruden en kylling taget tre stykker kyllingeoverlår op af fryseren. Dommen taler for sig selv.

læs mere
Italiensk salat

Italiensk salat

Man kan da ikke lave Italiens salat selv. Jo, det kan man da sagtens – og endda fedtfattig – og det er ikke engang særligt besværligt.

læs mere
Tunsalat til frokost

Tunsalat til frokost

Denne tunsalat er en let, lille ret, der kan nydes til en grøn salat, med et stykke brød, eller bare som den er – lækker og fedtfattig.

læs mere
Nakkefilet a la lam

Nakkefilet a la lam

Selvfølgelig kommer svinekødet ikke til at smage af lammekød, men det bliver tilberedt på en måde, som også kan anvendes til lammekøllen.

læs mere
Frugtdessert

Frugtdessert

Cremfine til piskning er noget mere fedtfattig end piskefløde, og det smager lige så godt. Frugten kan selvfølgelig varieres.

læs mere
Frokost: Sådan lykkes den!

Frokost: Sådan lykkes den!

Har du fået den geniale ide at invitere hele den pukkelryggede til påskefrokost, er du måske ved at få kolde fødder nu? Men fortvivl ikke hjælpen er her!

læs mere
Mosaik-æg

Mosaik-æg

Ønsker du at servere noget helt exceptionelt til påskefrokosten? Prøv med disse mosaik-æg. Det er nemt, og de er smukke. Og så kan de spises.

læs mere
Vil du vide mere om påsken, og hvad den betyder og står for, så læs mere her.

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

STOP MADSPILD – Bogen

Annonce

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This