Så er der BURGERE!!! Og ja, det kan godt lade sig gøre at lave gode, grillede burgere med ketchup, løg, remoulade og agurkesalat fedtfattigt. Så tænd bare op i grillen, og kom i gang 🙂 Og så snupper vi også lige en gang grillspyd.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter – uden trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 3721/886
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 458/109
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • ½ dl barbecue sauce (evt. hjemmelavet)
  • 4 burgerboller
  • 4 spsk. ketchup
  • 2 spsk. sennep
  • 4 spsk. let remoulade
  • 2 løg
  • 15 g margarine
  • 1 agurk
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • ½ icebergsalat
  • 2 tomater
  • ½ gul peberfrugt
  • 500 g cherrytomater
  • ½ aubergine
  • 1 pk. kyllingepølser
  • 4 skalotteløg
  • 12 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes grillede burgere og grillspyd :

  1. Bland en lage af eddike og sukker, og krydr med salt og peber, og rør jævnligt.
  2. Skyl agurken, og snit den i fine skiver på et rivejern.
  3. Lad agurkeskiverne trække med en håndfuld groft salt, til saften er trukket ud af dem (ca. 15 minutter).
  4. Skyl agurkeskiverne rene for salt, og pres dem tørre i et rent viskestykke.
  5. Kom agurkeskiverne op i eddikelagen, rør rundt, og lad agurkesalaten trække (min. 20-30 minutter).
  6. Hvis du bruger træspyd, så læg dem i vand i min. ½ time.
  7. Start grillen op.
  8. Del farsen i 4 lige store dele, og form dem som bøffer – så de passer til størrelsen på burgerbollerne.
  9. Pensl med barbecuesauce på begge sider, og krydr med salt og peber – eller et grillkrydderi (evt. hjemmelavet).
  10. Pil skalotteløgene, og skær dem i halve.
  11. Giv hvidløgsfeddene (med skal) og skalotteløgene et kort opkog, og lad dem dryppe af.
  12. Skyl tomater, salat, peberfrugt og aubergine.
  13. Skær auberginen i skiver, der deles i kvarte eller sjettedele afhængig af størrelse på auberginen.
  14. Skær peberfrugten i tern (2×2 cm).
  15. Skær de 2 tomater i skiver.
  16. Snit salaten.
  17. Skær kyllingepølserne i tredjedele.
  18. Fordel cherrytomater, skalotteløg, aubergine, peberfrugt, hvidløgsfed og kyllingepølser på spyddene.
  19. Grill bøf og spyd på direkte middelvarme i ca. 10 minutter.
  20. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  21. Steg dem i margarinen, til de har fået en pæn, mørkebrun farve.
  22. Vend bøfferne, når halvdelen af tiden er gået.
  23. Vend spydene, efterhånden som de får farve.
  24. Læg burgerbollerne på ½ minut før, bøf og spyd er færdige.
  25. Smag agurkesalaten til med salt, peber, sukker og/eller eddike.
  26. Servér på fade og i skåle, og kreer hver især jeres burgere.
  27. Servér spyddene til.

Dommen:

Elisabeth: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Louise: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!