Vil du lave en mager udgave af julens lidt federe kalkun, så prøv med et stegt kalkunbryst med lækker rosmarinsmag og let tilbehør.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1542/367
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    317/76
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g kalkunbryst (helt)
  • 2 rødløg
  • 4 gulerødder
  • 1 kvist rosmarin
  • 2½ dl vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 ll. bdt. persille
  • 900 g små kartofler (gerne nye)

Sådan tilberedes stegt kalkunbryst med rosmarin:

  1. Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr kalkunbrystet med salt og peber, og brun det i olien i en gryde.
  3. Skær gulerødder i skiver, og rødløg i kvarter.
  4. Tag brystet op af gryden.
  5. Sauter gulerod og løg i gryden.
  6. Læg brystet i igen, og tilsæt rosmarinkvist og vand.
  7. Steg det hele under låg ca. 20 minutter.
  8. Tag brystet op, og hold det lunt.
  9. Smag fonden med grøntsager til med salt og peber, og jævn til en sovs med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  10. Skær brystet i skiver, og anret på et fad oven på grøntsagerne.
  11. Servér med de kogte kartofler drysset med hakket persille.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!