Selvom sønnike ikke mener, at en kold sauce overhovedet er en sauce, så gled den ned alligevel – endda med stor appetit. Og den smager lækkert til marineret mørbrad.
Det tager lidt tid at lave, så lav den evt. i weekenden. Retten kan også sagtens tilberedes på grillen med få tilpasninger når det er den tid på året eller – hvis du har et godt sted at grille i læ for vind og vejr – hele året.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 2125/506 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 359/86
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 spsk. brun farin
- 4 spsk. sojasauce
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. finthakket, rød chilipeber
- 1 svinemørbrad
- 1 kg små, faste kartofler
- 2½ spsk. Becel let, flydende margarine
- 25 g hasselnøddekerner
- 3 dl fromage frais, maks. 0,3 %
- 2 spsk. sød chilisauce
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 500 g broccoli/bønner eller lidt af hver
Sådan tilberedes marineret svinemørbrad med chilisauce:
- Bland farin, sojasauce, presset hvidløg og chilipeber i en plasticpose egnet til madvarer.
- Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden.
- Kom mørbraden i marinaden, gnid godt ind, luk posen, og læg den i køleskabet i ca. ½ time.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Vask kartoflerne, og kom dem i ca. 1 l kogende vand tilsat 1 spsk. groft salt.
- Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Hak nøddekernerne groft.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.
- Tilsæt margarine og nødder og vend godt rundt.
- Kom kartoflerne i en lille bradepande, og drys med salt.
- Læg mørbraden i et ovnfast fad, og drys den med salt.
- Sæt bradepande og det ovnfaste fad i ovnen.
- Steg kødet i ca. 15 minutter, når centrumstemperaturen er ca. 55° C. Lad den hvile til kartoflerne er færdige.
- Vend rundt i kartoflerne, og lad dem stege færdige.
- Giv broccoli/bønner et kort opkog, så der stadig er bid i dem, i letsaltet vand.
- Vend fromage frais og chilisauce sammen.
- Smag til med salt.
- Skær marineret svinemørbrad i tykke skiver.