Hvis vejret ikke er til det, så steg kalkunbrystet i ovnen ved 200° C i ca. 25-30 minutter. Man kan også anvende kyllingefileter i stedet for kalkunbryst, der så pakkes ind hver for sig. De skal så ikke have lige så lang stegetid.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1750/417
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 419/100
    Protein: 10 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 gram kalkunbryst
  • 1 pakke lufttørret skinke
  • 1 broccoli
  • 800 g kartofler
  • 25 g rosiner
  • 25 g mager ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 2 spsk. sennep

Sådan tilberedes kalkunbryst i skinkesvøb:

  1. Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr kalkunbrystet med salt og peber, og pak det ind i 4-6 skiver skinke, og grill dem ved indirekte, middelvarme i 30-35 minutter. Tjek evt. med et stegetermometer.
  3. Skyl broccolien, skær den i buketter, og damp den, og lad den køle af.
  4. Skær resten af skinken i mindre stykker.
  5. Høvl osten.
  6. Bland broccoli, skinke, ost og rosiner.
  7. Servér det færdige kalkunbryst og broccoliblandingen med sennep til.

Brug evt. eftervarmen i grillen til at grille en portion kartoffelchips.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!