En hurtig måde at lave kartoffelmos på er ved at bruge bagte kartofler, i hvert fald hvis du tilbereder de bagte kartofler i mikroovn.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1808/430 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 40 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 322/77
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 4 store bagekartofler – a ca. 200 g
- 60 smørbar margarine – vi bruger Becel 38 %
- 1 bdt. krydderurter af valgfri art – tørrede krydderurter kan anvendes i nødstilfælde, men de friske er de bedste
- 20 g revet mager ost – vi bruger revet mozzarella 16 % fra Karolines Køkken
- 500 g kalveschnitzler
- 15 g stegemargarine
- 1 spsk. majsstivelse
- 4 dl vand
- 1-2 tsk. paprika – afhængig af styrke og smag
- 400 g spidskål
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kartoffelmos af bagte kartofler til grillet schnitzel:
- Skyl alle krydderurterne, og hak dem fint.
- Bland en kryddersmør af den smørbare margarine og de hakkede urter.
- Skrub bagekartoflerne, så de er helt fri for jord og urenheder, og fjern eventuelle spirer.
- Tør dem af i et rent viskestykke eller køkkenrulle.
- Snit en stjerne i skrællen – et plus og et kryds oven i hinanden.
- Læg kartoflerne i et fad, der er egnet til mikroovn, og bag kartoflerne ved fuld effekt i ca. 12-15 minutter – vend kartoflerne, når halvdelen af tiden er gået. Der skal ikke være låg på under tilberedningen.
- Lad kartoflerne køle en anelse af, så du kan røre ved dem uden at brænde fingrene.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Grill eller steg schnitzlerne i to tsk. stegemargarine ca. 3 minutter på hver side afhængig af tykkelse, eller til de er stegt, som du og dine gæster kan lide det.
- Skrab imens al kartoflen ud af skrællen – hvis du passer på ikke at ødelægge skrællen kan du servere kartoffelmosen i skrællen, men vi brugte en skål til at servere i.
- Pisk kartoflerne med 20 g af kryddersmørret til en fast, men lind kartoffelmos, og smag til med salt og peber.
- Kom kartoffelmosen over i et ovnfast fad med høje kanter eller tilbage i skrællerne.
- Drys med revet mozzarella.
- Sæt fadet i ovnen, til osten er gylden.
- Tag schnitzlerne op ad panden – eller væk fra grillristen – og lad dem hvile.
- Tør panden af, hvis du har stegt schnitzlerne i en pande.
- Svits den sidste tsk. stegemargarine på panden, og tilsæt paprika, og lad det svitse kort.
- Tilsæt 3 dl vand, og lad det koge op.
- Rør majsstivelsen ud i den sidste dl vand, og jævn saucen.
- Kog op, og smag til med salt og peber.
- Skær spidskålen i tynde skiver, og kom den i saucen, og lad det hele simre et par minutter mere.
- Servér med kartoffelmos, sauce og spidskål.
Hvis du skærer schnitzlerne i skrå skiver, rækker de længere, og så kan du nøjes med mindre kød. Anret evt. skiverne oven på kartoffelmosen.
Dommen: