Velassorterede dagligvarebutikker/
slagterbutikker sælger medisterpølser med mindre fedtindhold end det sædvanlige. Så prøv at få fat i en sådan. Denne opskrift er regnet ud med en “almindelig”.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2411/571
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    377/90
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g medisterpølse
  • 1 porre
  • 1½ gulerod
  • 2 løg
  • 130 g knoldselleri
  • 800 g kartofler
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 6 dl minimælk
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g ærter

Sådan tilberedes medisterpølse med forlorne flødekartofler:

  1. Varm ovnen op til 220° C.
  2. Fjern de yderste blade på porren, skær toppen af, og skær porren i ringe.
  3. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver eller stave.
  4. Pil løg, og skær dem i små tern.
  5. Skræl selleri, og skær den i skiver.
  6. Skrub kartoflerne, og skær dem i 1-2 cm tykke skiver.
  7. Læg alle grøntsagerne i et ovnfast fad.
  8. Udrør majsstivelsen i mælken. Bring blandingen i kog. Smag til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Rør, til massen har konsistens som en sovs. Hæld den over grøntsagerne.
  9. Sæt retten i ovnen i ca. 1 time.
  10. Læg medisterpølsen i en gryde, og dæk med rigeligt vand. Tilsæt salt, læg låg over, og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad pølsen trække 5-10 minutter i vandet.
  11. Skær pølsen i stykker a ca. 10 cm, og steg dem på en grillpandepande i 8-10 minutter. Vend et par gange undervejs.

Dommen:

Elisabeth: 3 ud af 5 point Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!