En frisk kartoffelsalat, som også vil være super lækker til andre stegte retter eller til grillmad. Og så bliver den bedre jo længere tid den trækker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1955/465
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat:
     63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     397/94
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 600 g kullerfilet
  • 800 g kogte, kolde kartofler
  • ½ dl eddike
  • 8 spsk. rugmel
  • 4 spsk. sukker
  • 2 bdt. forårsløg
  • Saften fra 1 citron
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 spsk.
  • dijonaise (sennep med mayonnaise, kan købes i velassorterede dagligvarebutikker)
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Evt. nogle cherrytomater for øjets skyld Smiley

Sådan tilberedes marineret kartoffelsalat og stegt kuller:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Bland en dressing af eddike, dijonaise, citronsaft, og smag til med sukker, salt og peber.
  3. Snit forårsløg og peberfrugt, og bland dem i dressingen.
  4. Skær kartoflerne i tykke skiver, og vend dem i dressingen.
  5. Smag til igen, og lad kartoffelsalaten trække i mindst en times tid.
  6. Vend kullerfileterne i rugmel blandet med salt og peber, og steg dem ca. 2 minutter på hver side i lidt olie.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!