En frisk kartoffelsalat, som også vil være super lækker til andre stegte retter eller til grillmad. Og så bliver den bedre jo længere tid den trækker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter inkl. trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1955/465 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 63 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 397/94
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 600 g kullerfilet
- 800 g kogte, kolde kartofler
- ½ dl eddike
- 8 spsk. rugmel
- 4 spsk. sukker
- 2 bdt. forårsløg
- Saften fra 1 citron
- 1 grøn peberfrugt
- 2 spsk.
- dijonaise (sennep med mayonnaise, kan købes i velassorterede dagligvarebutikker)
- Olie til stegning
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Evt. nogle cherrytomater for øjets skyld
Sådan tilberedes marineret kartoffelsalat og stegt kuller:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Bland en dressing af eddike, dijonaise, citronsaft, og smag til med sukker, salt og peber.
- Snit forårsløg og peberfrugt, og bland dem i dressingen.
- Skær kartoflerne i tykke skiver, og vend dem i dressingen.
- Smag til igen, og lad kartoffelsalaten trække i mindst en times tid.
- Vend kullerfileterne i rugmel blandet med salt og peber, og steg dem ca. 2 minutter på hver side i lidt olie.
Velbekomme!
Dommen:
Beate:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Bland en dressing.
- Snit forårsløgene.
- Snit peberfrugten.
- Bland forårsløg og peberfrugt i dressingen.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Vend kartoffelskiverne i dressingen.
- Vend fiskefileterne i rugmel.
- Steg fiskenfileterne.
Trackbacks / Pingbacks