IKKE FEDTFATTIG
Tanken henledes lidt på Ædedolkene. Dette er jo ikke mad som vi spiser mest af, og når vi gør, bliver vi dårlige
.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2130/507 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 52 %
Kulhydrat: 32 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 626/149
Protein: 6 g
Fedt: 9 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 240 g bacon
- 800-900 g kogte kartofler
- 400 g grillpølser med mild chili
- 2 spsk. fennikeltoppe
- 4 store forårsløg
- 1 rød chilipeber
- 1 spsk. spidskommenfrø
- 2 spsk. pesto
- 2 spsk. olie
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes chilipølser med bacon og pestokartofler:
- Skær baconen i skiver.
- Skær bund og top af forårsløgene. Skær det dårlige fra toppen, og skær/klip resten i mindre stykker.
- Hak chilien fint.
- Bland chili, fennikeltop og løgtop i en lille skål.
- Rist spidskommenfrøene på en tør sauterpande, til de begynder at dufte.
- Tilsæt olien, pesto og chiliblandingen.
- Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege til de er gennemvarme
- Steg baconen på en tør pande.
- Tag baconen af panden, og steg pølserne på samme pande.
- Steg forårsløgene med i 5 minutters tid.
Dommen:
- Skær baconen i skiver.
- Skær bund og top af forårsløgene.
- Klip løgtoppene i mindre stykker.
- Hak chilien fint.
- Bland chili, fennikeltop og løgtop i en lille skål.
- Tilsæt olie, pesto og chiliblanding, når spidskommenfrøene dufter.
- Tilsæt kartoflerne.
- Steg kartoflerne.
- Steg baconen på en tør pande.
- Steg pølserne.
- Steg forårsløgene med i 5 minutters tid.