IKKE FEDTFATTIG

 

Tanken henledes lidt på Ædedolkene. Dette er jo ikke mad som vi spiser mest af, og når vi gør, bliver vi dårlige Smiley.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2130/507
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 52 %
    Kulhydrat:
     32 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     626/149
    Protein: 6 g
    Fedt:
     9 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 240 g bacon
  • 800-900 g kogte kartofler
  • 400 g grillpølser med mild chili
  • 2 spsk. fennikeltoppe
  • 4 store forårsløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 2 spsk. pesto
  • 2 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes chilipølser med bacon og pestokartofler:

  1. Skær baconen i skiver.
  2. Skær bund og top af forårsløgene. Skær det dårlige fra toppen, og skær/klip resten i mindre stykker.
  3. Hak chilien fint.
  4. Bland chili, fennikeltop og løgtop i en lille skål.
  5. Rist spidskommenfrøene på en tør sauterpande, til de begynder at dufte.
  6. Tilsæt olien, pesto og chiliblandingen.
  7. Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege til de er gennemvarme
  8. Steg baconen på en tør pande.
  9. Tag baconen af panden, og steg pølserne på samme pande.
  10. Steg forårsløgene med i 5 minutters tid.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!