fbpx

Tænd op i grillen

Tænd op i grillen

Nu kan vi altså snart ikke vente længere. Vi VIL IKKE vente længere faktisk… Og det er ikke juleaften vi venter på med spænding. Nej, det er den danske sommer.

Sommervejr er grillvejr … nogle gange. Desværre er det ikke altid, at det danske vejr egner sig til at sidde ude og anyde de lange aftener. Men med en overdækket terrasse eller et overdækket udekøkke kan det også godt lade sig gøre at grille i regnvejr. Der skal også bare lige helst være læ. 😉

Nu hvor hele familien har levet af sund, fedt- og kaloriefattig mad siden jul, så kan bikini-/badebuksesæsonen bare komme an, så bliver det endelig grill-tid, is-tid, lange aftener-tid og meget andet.

Aftenerne i haven med duften af grillet kød i næseborene. Bålstedet hvor ungerne rister popcorn og skumfiduser. Åh, hvor vi glæder os til den årlige sammenskudsgrillkomsammen – og i år er vi rigtig mange, for familien er blevet udvidet med et par ekstra små hoveder.

Nu bringer vi opskrifterne på grillmad og sommerens retter

Men vi håber, at hvis nu vi bringer alle opskrifterne – både på grillmaden og de andre retter, der hører sig sommeren til … koldskål, sommersuppe osv., , så må den da komme – sommeren. Helst inden alle de lange dage bliver for korte igen.

Grydebrød

Et virkelig enkelt brød at lave. Få ingredienser, ingredienser man altid har i huset, ingen æltning. Og så får brødet en knasende sprød skorpe og en lækker blød krumme.

læs mere

Koteletter i fad

Alt i et fad. Dejligt nemt, og det passer sig selv det meste af tiden. Koteletter i fad er en gammelkendt opskrift, som findes i et utal af variationer. Det her er blot én af vores.

læs mere

Pulled pork-burger

Trukket svinekød! Har du ikke smagt pulled pork, så giv dig tiden til at lave det, for det smager skønt og er al tiden værd.

læs mere

Kalkunbryst i skinkesvøb

Hvis vejret ikke er til det, så steg kalkunbrystet i ovnen ved 200° C i ca. 25-30 minutter. Man kan også anvende kyllingefileter i stedet for kalkunbryst, der så pakkes ind hver for sig. De skal så ikke have lige så lang stegetid.

læs mere

Fyldte kalvekoteletter

Koteletterne må gerne have lidt tykkelse, da de ellers er svære at skære en lomme i. Fyldte kalvekoteletter er et festmåltid. Desværre ligger kalvekoteletter ikke i den billige ende af prisindekset, men til en særlig lejlighed går det jo nok 🙂

læs mere

Spinatbrød

Et delikat spinatbrød med en flot grøn farve. Velegnet til madbrød eller en snack med lidt smøreost naturel, en skive fersk laks eller lignende.

læs mere

Koldskål

Lækker forfriskende koldskål med kammerjunkere og danske jordbær. Spis en lille anretning før eller efter, hvis det skal mætte.

læs mere

Grillet suppe

I en grillet suppe er det selvfølgelig ikke selve suppen, der bliver grillet, men naturligvis kun grøntsagerne. Grill dem evt. dagen før, hvis grillen alligevel er tændt, for grøntsagerne skal ikke grilles så længe, og grøntsager og suppe skal køles af.

læs mere

Bøf a la Hawaii

Rigtig lækker bøf. De unge var dog ikke vildt begejstrede for kokosmelet. Men vi synes nu, at ingredienserne smager dejligt sammen.

læs mere

Grillkylling i ovn

Man kan jo sagtens længes efter grillkylling, selvom vejret ikke er til det. Lav den selv, i stedet for at fare ind på en grillbar – det er nemt og smager dejligt.

læs mere

Grillet mørbrad og kartoffelmiks

Får du ikke også lyst til at lufte grillen, når nu solen skinner så dejligt? Vi iler med en lækker, let ret, som også er hurtigt tilberedt. Grillet mørbrad kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen.

læs mere

Vegetarpizza

Den voksne del af husstanden er ikke vildt begejstrede for pizza, men denne tager kegler. Den er dejligt velsmagende og ligger ikke tungt i maven.

læs mere

Bøf i wrap

Bøf i wraps – ser det ikke bare lækkert ud? Farverig og frisk – og det smager lækkert og er nemt at lave. Så bliver det ikke meget bedre.

læs mere

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

1 kommentar

  1. Grillbloggeren

    Jeg kan hermed give mine varmeste anbefalinger af den grillede suppe, som bare smager super. Den passer perfekt til årstiden (efterår) – og så er den let at lave. Tak for opskriften 🙂

    Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis madplan og guide!

Annonce

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med inspiration til, hvordan du gør din madlavning sundere.

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spamfilter for din gratis e-bog.

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Vil du gerne leve sundere, men kan ikke undvære alle de der gode retter, du plejer at spise?

Så abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med masser af inspiration til, hvordan du gør din madlavning meget sundere, uden det går ud over smagen!

 

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spam-filter for linket til din gratis e-bog

Share This