Helt igennem en lækker ret. Risenes, borlottibønnernes og olivenernes smag klæder virkelig hinanden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 30 minutter + 2 timers trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
  • KJ/Kcal: 2978/709
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 694/165
    Protein: 8 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 23 g

Ingredienser:

  • 6 kyllingeunderlår
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • ½ tsk. salt
  • 1 ds. Borlottibønner (kan købes i italienske supermarkeder)
  • 10-15 grønne oliven
  • Hakkede krydderurter
  • ½ rød peberfrugt
  • 3 dl ris

Tilbehør:

  • 3 majskolber

Sådan tilberedes kyllingelår med ris og bønner:

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  2. Kom dem i en foodprocessor sammen med chiliflager, paprika, oregano, olivenolie, citronsaft og salt, og blend det.
  3. Læg kyllingelårene i et fad – ikke metal.
  4. Hæld blandingen over, og vend lårene, så de dækkes helt af marinaden.
  5. Læg husholdningsfilm over, og stil fadet koldt i 2 timer.
  6. Kog risene efter anvisningen på posen.
  7. Skyl peberfrugt og krydderurter, og hak det fint.
  8. Skær olivenerne i mindre stykker.
  9. Bland de varme, afdryppede ris med peberfrugt, krydderurter, oliven og de afdryppede bønner.
  10. Tag kyllingelårene op af marinaden, og kassér marinaden.
  11. Grill kyllingelårene over direkte, middel varme i ca. 20 minutter, hvor de vendes en enkelt gang.
  12. Tag lårene af grillen, dæk dem med stanniol, og lad dem hvile i 5 minutter.
  13. Læg majskolberne i kogende vand i 5 minutter.

Velbekomme!

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!