Rigtig lækker bøf. De unge var dog ikke vildt begejstrede for kokosmelet. Men vi synes nu, at ingredienserne smager dejligt sammen.
Bøffen er serveret på rösti, som jo kan bruges til mange andre retter, f.eks. sammen med fisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2268/540 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 312/74
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 1 porre
- 8 fed hvidløg
- 100 g champignoner
- 45 g syltet, rød peber
- 1 spsk. kokosmel
- 4 skiver ananas
- 20 g stegemargarine
- 1 kg nye kartofler
- 1 løg
- 1 spidskål
- 8 cherrytomater
- 100 g salattern
- 6 radiser
Sådan tilberedes hawaii-bøf:
- Skyl, og rens champignoner, og skær dem i skiver.
- Ordn porren, og skær den i strimler.
- Pil hvidløgene, og skær dem i tern.
- Bland champignoner, porre og hvidløg med syltet, rød peber og kokosmel.
- Pil løget.
- Skrub kartoflerne, og riv dem sammen med løget. Krydr med salt og peber.
- Del kartoffelmassen i 4 dele, og steg hver del i en fjerdedel af margarinen 5-6 minutter på hver side.
- Svits champignonblandingen kort på panden.
- Form farsen til 4 lige store bøffer, og steg dem på en grillpande uden tilsætning af fedtstof. De kan også grilles.
- Skyl spidskål, cherrytomater og radiser.
- Snit kålen, skær tomaterne i halve, og radiserne i skiver.
- Bland med salattern.
- Læg en bøf på hver kartoffelpandekage, en ananasskive oven på og til sidst champignonblandingen.
- Server salaten til.
Velbekomme!
Dommen:
- Afmål den syltede røde peber…
- …og bland den med porrer, champignon, hvidløg og kokos.
- Riv kartofler og løg.
- Steg det på panden…
- …på begge sider.
- Tag den færdige kartoffelpandekage af panden.
- Steg bøfferne…
- …på begge sider.