Det er så fuglene synger – måske lige med undtagelse af kyllingen Smiley. Lækkert, saftigt kød med frisk tilbehør. Kødet kan også sagtens grilles.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter + marinering (min. 2 timer)
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1684/401
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     371/88
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 5 cm ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. fløde 9 %
  • 7 tsk. olie
  • 2½ dl + 2 spsk. yoghurt naturel
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. Garam Masala
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. chilipulver
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 agurk
  • 1/4 dl frisk mynte (frisk basilikum, koriander, citronmelisse eller lignende kan også anvendes)
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 800 g kartofler (eller kartofler og gulerødder)
  • 8 træspyd

Sådan tilberedes tandoorimarinerede kyllingespyd med raita:

  1. Skræl ingefæren, og riv den.
  2. Bland ingefær, presset hvidløg, fløde, 4 tsk. olie, 2 spsk. yoghurt, tomatpuré, Garam Masala, paprika, spidskommen, chilipulver og ½ tsk. salt sammen til en marinade.
  3. Skær kyllingen i store tern.
  4. Tilsæt kyllingestykkerne til marinaden, og rør, til de er dækket af marinaden.
  5. Dæk skålen, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
  6. Tænd ovnen på 200° C.
  7. Skrub kartoflerne godt, og skær dem i tykke skiver.
  8. Kom dem i et ovnfast fad sammen med resten af olien.
  9. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
  10. Drys med salt 5-10 minutter, inden de er færdigstegte.
  11. Læg 8 træspyd i koldt vand – i ca. 15 minutter.
  12. Hæld de 2½ dl yoghurt i et kaffefilter, og lad den dryppe af i ca. ½ time.
  13. Stik kyllingebidderne på spyddene, og læg spyddene på et ildfast fad, og steg dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte.
  14. Vend evt. spyddene undervejs, og pensl med marinaden.
  15. Hak mynten groft.
  16. Riv agurkerne på den grove side af rivejernet.
  17. Pres væden fra – evt. i et rent viskestykke.
  18. Hæld yoghurten ud af filteret, og rør den igennem.
  19. Tilsæt agurk og mynte, og smag til med salt og peber.
  20. Opbevar raitaen koldt.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!