Fyldte kalvekoteletter er et festmåltid. Desværre ligger kalvekoteletter ikke i den billige ende af prisindekset, men til en særlig lejlighed går det jo nok 🙂

Personer

Minutter

Koteletterne må gerne have lidt tykkelse, da de ellers er svære at skære en lomme i. 

Ingredienser

  • 4 kalvekoteletter
  • 7 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1½ spsk. olivenolie + til pensling
  • 200 g spæde spinatblade
  • 2 spsk. mager, revet ost
  • 2 spsk. bredbladet persille
  • Skal af 1 citron
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 3 pastinakker
  • 200 g jordskokker
  • 2 løg
  • 1 blomkål

Sådan tilberedes fyldte kalvekoteletter

  1. Start grillen.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Pil alle slags løg.
  4. Skrub kartofler og jordskokker, og skær dem i mindre stykker/tykke skiver.
  5. Skær de to løg i kvarte eller ottendele.
  6. Skræl pastinakkerne, og skær dem i mindre stykker.
  7. Kom kartofler, løg, jordskokker og pastinakker i en bradepande, og bland med ½ spsk. olie og salt og peber.
  8. Sæt bradepanden i ovnen, og lad rodfrugterne stege, til de er møre (ca. 20 minutter). Vend af og til. Rodfrugterne kan også tilberedes på grillen på indirekte varme i ca. 20 minutter.
  9. Hak skalotteløget meget fint, og pres de 4 fed hvidløg.
  10. Kog skalotteløg og presset hvidløg i et par spsk. vand i 3-4 minutter, til løgene er bløde.
  11. Skyl spinatbladene.
  12. Varm 1 spsk. olivenolie i en stor gryde, kom spinatbladene i, og lad dem stå over svag varme, til de falder sammen.
  13. Tag dem af varmen, lad dem dryppe af, og pres det sidste vand af dem.
  14. Hak spinatbladene groft, og bland dem med de afdryppede hvidløg og skalotteløg.
  15. Tilsæt revet ost, salt og peber, og rør det sammen.
  16. Skær med en skarp, spids kniv et snit i kanten af koteletterne, så der bliver en dyb lomme i hver.
  17. Del spinatfyldet i 4, og fordel det i lommerne. Stop fyldet så langt ind som muligt, og luk koteletterne med kødnåle.
  18. Pensl koteletterne med lidt olie, og drys dem med salt og peber.
  19. Grill de fyldte kalvekoteletter ved direkte middelvarme i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig en smule lyserøde i midten. Vend dem en gang under stegningen.
  20. Hak de resterende hvidløgsfed fint.
  21. Skyl persillen, og hak den fint.
  22. Bland persille, hvidløg og revet citronskal. Rør det godt sammen.
  23. Skyl blomkålen, og del den i små buketter.
  24. Servér de fyldte kalvekoteletter med et drys af persilleblandingen, rodfrugterne og rå blomkål.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2481/591
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    371/88
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med skalotteløg

Skindstegt kulmule med flødegratinerede blomkålstern

Skindstegt kulmule med flødegratinerede blomkålstern

Lår i vin serveret med kikærter og rosenkål

Lår i vin serveret med kikærter og rosenkål

Penne med ostesauce, rucola og gorgonzola

Penne med ostesauce, rucola og gorgonzola

Sliders

Sliders

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fyldte kalvekoteletter
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)