Koteletterne må gerne have lidt tykkelse, da de ellers er svære at skære en lomme i. Fyldte kalvekoteletter er et festmåltid. Desværre ligger kalvekoteletter ikke i den billige ende af prisindekset, men til en særlig lejlighed går det jo nok 🙂

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
  • KJ/Kcal: 2481/591
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 371/88
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 4 kalvekoteletter
  • 7 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1½ spsk. olivenolie + til pensling
  • 200 g spæde spinatblade
  • 2 spsk. mager, revet ost
  • 2 spsk. bredbladet persille
  • Skal af 1 citron
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 3 pastinakker
  • 200 g jordskokker
  • 2 løg
  • 1 blomkål

Sådan tilberedes fyldte kalvekoteletter:

  1. Start grillen.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Pil alle slags løg.
  4. Skrub kartofler og jordskokker, og skær dem i mindre stykker/tykke skiver.
  5. Skær de to løg i kvarte eller ottendele.
  6. Skræl pastinakkerne, og skær dem i mindre stykker.
  7. Kom kartofler, løg, jordskokker og pastinakker i en bradepande, og bland med ½ spsk. olie og salt og peber.
  8. Sæt bradepanden i ovnen, og lad rodfrugterne stege, til de er møre (ca. 20 minutter). Vend af og til. Rodfrugterne kan også tilberedes på grillen på indirekte varme i ca. 20 minutter.
  9. Hak skalotteløget meget fint, og pres de 4 fed hvidløg.
  10. Kog skalotteløg og presset hvidløg i et par spsk. vand i 3-4 minutter, til løgene er bløde.
  11. Skyl spinatbladene.
  12. Varm 1 spsk. olivenolie i en stor gryde, kom spinatbladene i, og lad dem stå over svag varme, til de falder sammen.
  13. Tag dem af varmen, lad dem dryppe af, og pres det sidste vand af dem.
  14. Hak spinatbladene groft, og bland dem med de afdryppede hvidløg og skalotteløg.
  15. Tilsæt revet ost, salt og peber, og rør det sammen.
  16. Skær med en skarp, spids kniv et snit i kanten af koteletterne, så der bliver en dyb lomme i hver.
  17. Del spinatfyldet i 4, og fordel det i lommerne. Stop fyldet så langt ind som muligt, og luk koteletterne med kødnåle.
  18. Pensl koteletterne med lidt olie, og drys dem med salt og peber.
  19. Grill de fyldte kalvekoteletter ved direkte middelvarme i ca. 15minutter, til de er møre, men stadig en smule lyserøde i midten. Vend dem en gang under stegningen.
  20. Hak de resterende hvidløgsfed fint.
  21. Skyl persillen, og hak den fint.
  22. Bland persille, hvidløg og revet citronskal. Rør det godt sammen.
  23. Skyl blomkålen, og del den i små buketter.
  24. Servér de fyldte kalvekoteletter med et drys af persilleblandingen, rodfrugterne og rå blomkål.

Sådan genopvarmes spinat.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!