En rigtig lækker måde at tilberede kyllingebrystfileter på. Sovsen kan sagtens anvendes som tilbehør til andet grillet kød.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2294/546
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    438/104
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 50 g soltørrede tomater
  • 2 porrer
  • 3 kyllingebrystfileter
  • 2 spsk. oliventapanade
  • 3 tsk. grillkrydderi (gerne hjemmelavet)
  • 2 dl fløde 9 %
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 2 tsk. olie
  • 1 icebergsalat
  • 200 g pasta
  • ½ dåse majs
  • 4 skiver aubergine
  • 2 tomater

Sådan tilberedes kyllingeroulader:

  1. Start grillen.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på posen, og lad den køle og dryppe af.
  3. Skyl og rens porrerne, og hak dem og de soltørrede tomater fint.
  4. Skær kyllingefileterne op, så de kan foldes ud og blive dobbelt så store.
  5. Bank kødet endnu tyndere med en kødhammer.
  6. Smør kødet “indvendigt” med olivetapanade, og drys med halvdelen af de finthakkede porrer, soltørret tomat og grillkrydderier.
  7. Rul hver filet sammen som en roulade, og sæt kødnåle i, så rouladen holder sin form.
  8. Grill hele tomater, aubergineskiver og kylling i 3-5 minutter på hver side. Skær i kødet, og tjek, om det er gennemstegt.
  9. Kog fløde og sennep op under omrøring.
  10. Skyl og hak rosmarin, og tilsæt det sammen med olie og grillkrydderier.
  11. Skyl salaten, og snit den.
  12. Bland salat, pasta, majs og resten af de finthakkede porrer.
  13. Skær kyllingerouladerne i tykke skiver, og servér.
Velbekomme!

Dommen:

Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!