Alt i et fad. Dejligt nemt, og det passer sig selv det meste af tiden. Koteletter i fad er en gammelkendt opskrift, som findes i et utal af variationer. Det her er blot én af vores.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1803/429
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 336/80
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 6 koteletter
  • 3 store løg
  • 1800 g kartofler
  • 6-8 tomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes koteletter i fad:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  3. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  4. Kog dem i lidt vand i 1-2 minutter, og hæld vandet fra.
  5. Skyl tomaterne, og skær dem i små både.
  6. Bland kartoffelskiverne, de kogte løg og tomaterne i et ildfast fad.
  7. Pres hvidløg over, og krydr med lidt salt og peber.
  8. Hæld bouillonen over, og dæk fadet med stanniol.
  9. Sæt fadet i ovnen i 1 time.
  10. Bank koteletterne let med en kødhammer.
  11. Brun koteletterne på en pande uden fedtstof – evt. en grillpande – krydr med salt og peber.
  12. Fjern folien, og læg koteletterne oven på kartoffelblandingen.
  13. Stil fadet tilbage i ovnen igen i 15-20 minutter uden stanniol, til dine koteletter i fad er færdige. 

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Nicklas: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!