Alt i et fad. Dejligt nemt, og det passer sig selv det meste af tiden. Koteletter i fad er en gammelkendt opskrift, som findes i et utal af variationer. Det her er blot én af vores.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1803/429 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 336/80
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 6 koteletter
- 3 store løg
- 1800 g kartofler
- 6-8 tomater
- 1-2 fed hvidløg
- 3½ dl grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes koteletter i fad:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Pil løgene, og skær dem i skiver.
- Kog dem i lidt vand i 1-2 minutter, og hæld vandet fra.
- Skyl tomaterne, og skær dem i små både.
- Bland kartoffelskiverne, de kogte løg og tomaterne i et ildfast fad.
- Pres hvidløg over, og krydr med lidt salt og peber.
- Hæld bouillonen over, og dæk fadet med stanniol.
- Sæt fadet i ovnen i 1 time.
- Bank koteletterne let med en kødhammer.
- Brun koteletterne på en pande uden fedtstof – evt. en grillpande – krydr med salt og peber.
- Fjern folien, og læg koteletterne oven på kartoffelblandingen.
- Stil fadet tilbage i ovnen igen i 15-20 minutter uden stanniol, til dine koteletter i fad er færdige.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Nicklas: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Trackbacks/Pingbacks