Köfte er tyrkisk og betyder kødbolle. Kødbollen er stegt – altså ligesom i frikadelle. Den er lavet af hakket oksekød – altså ligesom i bøf … Altså en frikadellebøf. Der er så ikke hverken løg i eller stegte, bløde løg til. For løg er no go, hvis du lider af IBS. Der er selvfølgelig heller ikke mælk eller gluten i.

Personer

Minutter

Er du mere til det danske, så se min opskrift på danske frikadeller.

De tykiske köfter … ved ikke, om de hedder det i flertal … nå, men de tyrkiske köfter her er fedtfattige, bl.a. fordi jeg bruger det magre hakkede oksekød – helst 4-7 % og maks. 8-12 %. Som regel vælger jeg 8-12 %, fordi den kan jeg få økologisk. Opskriftens næringfakta er udregnet efter hakket kød med en fedtprocent på 5-10 – sådan lidt midt imellem.

Köfter kan steges i lidt olie på en grill– eller stegepande, eller de kan grilles, hvilket reducerer fedtindholdet.

Ingredienser

  • 500 g magert hakket oksekød – maks. 8-12 %
  • 50 g bredbladet persille
  • 1 lille bdt. purløg
  • 1 æg
  • 3 spsk. majsgryn – majsmel kan også bruges
  • 1 tsk. chili
  • 1 spsk. paprika
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g små kartofler – ikke brunkartofler, men de mindste fra posen med spisekartofler eller petitkartofler
  • Olie til stegning
  • 1 ds. flåede tomater (400 g)
  • 1 tsk. herbes de Provence
  • 400 g spidskål
  • 4 gulerødder

Sådan tilberedes köfte med råstegte kartofler

  1. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.
  2. Varm lidt olie i en pande, og steg kartoflerne, til de er møre – det tager ca. 20 minutter – vend et par gange undervejs. Drys med salt.
  3. Hak den bredbladede persille, mens kartoflerne steger, og bland det i det hakkede kød sammen med æg, majsgryn, chili, paprika og klippet purløg, og krydr med salt og peber. Rør det godt sammen.
  4. Varm lidt olie på en grillpande – eller en almindelig stegepande – hvis ikke du har tændt op i grillen.
  5. Form farsen til store, lidt aflange frikadeller, tryk dem lidt flade, og steg dem i olien på begge sider, til de er gennemstegte. Det er de efter 4-5 minutter på hver side.
  6. Hæld tomaterne i en kasserolle eller lille gryde, tilsæt herbes de Provende, og kog det hele op. Blend evt., men det er ikke nødvendigt. Smag til med salt og peber.
  7. Skræl gulerødderne, og skær dem og spidskålen i henholdsvis tynde stave og strimler.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1964/468
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     333/80
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

.


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Köfte
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)