IKKE FEDTFATTIG
Det er umuligt at lave saltmandler i en fedtfattig udgave, da mandler i sig selv er en fed spise. Men man kan sagtens anvende dem i retter, som er fedtfattige. De smager også godt som snack, men så er det rent fedt.
- Kategori: Snacks og slik/tilbehør
- Antal: 6 personer til snack og eller ca. 250 g
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 785/187 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 68 %
Kulhydrat: 18 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1870/447
Protein: 16 g
Fedt: 34 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 3½ spsk. groft salt
- 2 dl kogende vand
- 200 g mandler
- 10 g stegemargarine
Sådan tilberedes saltmandler:
- Opløs saltet i det kogende vand, og tilsæt mandlerne.
- Stil dem tildækket i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 150° C.
- Lad mandlerne dryppe af i en sigte.
- Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med stegemargarinen.
- Bag mandlerne i ca. 20 minutter – vend dem et par gange, når margarinen er smeltet.
- Tag mandlerne ud af ovnen, og læg dem på fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle, og drys evt. med mere salt.
- Servér lune eller kolde.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Trackbacks/Pingbacks