IKKE FEDTFATTIG

Det er umuligt at lave saltmandler i en fedtfattig udgave, da mandler i sig selv er en fed spise. Men man kan sagtens anvende dem i retter, som er fedtfattige. De smager også godt som snack, men så er det rent fedt.

  • Kategori: Snacks og slik/tilbehør
  • Antal: 6 personer til snack og eller ca. 250 g
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    785/187
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 68 %
    Kulhydrat: 18 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 1870/447
    Protein: 16 g
    Fedt: 34 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 3½ spsk. groft salt
  • 2 dl kogende vand
  • 200 g mandler
  • 10 g stegemargarine

Sådan tilberedes saltmandler:

  1. Opløs saltet i det kogende vand, og tilsæt mandlerne.
  2. Stil dem tildækket i 15 minutter.
  3. Tænd ovnen på 150° C.
  4. Lad mandlerne dryppe af i en sigte.
  5. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med stegemargarinen.
  6. Bag mandlerne i ca. 20 minutter – vend dem et par gange, når margarinen er smeltet.
  7. Tag mandlerne ud af ovnen, og læg dem på fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle, og drys evt. med mere salt.
  8. Servér  lune eller kolde.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!