Nej, hvor jeg glæder mig, til der kommer nye kartofler, men indtil da, må vi jo nøjes. Vejret er blevet lidt køligere, men i en lun hyggekrog med læ kan man jo godt nyde solens stråler og glæde sig til mere sommer – og nye kartofler. Spareribs… det smager af sommer.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2278/542 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 471/112
Protein: 4 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 4 spareribs
- 4 spsk. honning
- 8 spsk. kinesisk soja
- 12 spsk. rødvinseddike
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 kg små kartofler
- 1½ dl tør hvidvin
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. frisk estragon
- 2 spsk. frisk kørvel
- 2 spsk. persille
- 2 spsk. purløg
- 2 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g ærter
Sådan tilberedes spareribs med kartoffelsalat:
- Bland honning, soja, rødvinseddike og ingefær, og læg spareribsene i, og lad dem trække min. 30 minutter, men gerne et par timer.
- Vask kartoflerne grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem køle af.
- Skyl og hak estragon, kørvel, persille og purløg.
- Bland de hakkede krydderurter med hvidvin, citron og olie, og krydr med salt og peber.
- Skær kartoflerne i mindre stykker, og hæld marinaden over, og lad det trække ca. 1 time.
- Vend forsigtigt kartoflerne af og til.
- Tænd ovnen på 220° C.
- Tag spareribsene op ad marinaden, drys med salt, og læg dem på en rist over en bradepande.
- Stil dem i ovnen i 25-30 minutter eller læg dem på grillen.
- Servér med kolde ærter og kartoffelsalat.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Estragon,…
- …purløg,…
- …kørvel…
- …og persille,…
- …ja, alle krydderurterne…
- …skylles og hakkes.
- Bland hvidvin, citron og olie.
- Bland kartoflerne med marinaden.
- Steg eller grill spareribsene.