Nej, hvor jeg glæder mig, til der kommer nye kartofler, men indtil da, må vi jo nøjes. Vejret er blevet lidt køligere, men i en lun hyggekrog med læ kan man jo godt nyde solens stråler og glæde sig til mere sommer – og nye kartofler. Spareribs… det smager af sommer.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2278/542
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 50 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 471/112
    Protein: 4 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 4 spareribs
  • 4 spsk. honning
  • 8 spsk. kinesisk soja
  • 12 spsk. rødvinseddike
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 kg små kartofler
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. frisk estragon
  • 2 spsk. frisk kørvel
  • 2 spsk. persille
  • 2 spsk. purløg
  • 2 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g ærter

Sådan tilberedes spareribs med kartoffelsalat:

  1. Bland honning, soja, rødvinseddike og ingefær, og læg spareribsene i, og lad dem trække min. 30 minutter, men gerne et par timer.
  2. Vask kartoflerne grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem køle af.
  3. Skyl og hak estragon, kørvel, persille og purløg.
  4. Bland de hakkede krydderurter med hvidvin, citron og olie, og krydr med salt og peber.
  5. Skær kartoflerne i mindre stykker, og hæld marinaden over, og lad det trække ca. 1 time.
  6. Vend forsigtigt kartoflerne af og til.
  7. Tænd ovnen på 220° C.
  8. Tag spareribsene op ad marinaden, drys med salt, og læg dem på en rist over en bradepande.
  9. Stil dem i ovnen i 25-30 minutter eller læg dem på grillen.
  10. Servér med kolde ærter og kartoffelsalat.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!