Et virkelig enkelt grydebrød at lave. Få ingredienser, ingredienser de fleste altid har i huset, ingen æltning. Og så får grydebrødet en knasende sprød skorpe og en lækker blød krumme. Tilsæt evt. krydderurter efter egen smag.

Personer

Minutter

Er du glad for groft brød og masser af kerner, så prøv dette grove grydebrød i stedet.

Ingredienser

  • 625 g hvedemel
  • ½ l vand
  • 2 tsk. groft salt
  • En lille klump gær – ca. 5 g

Sådan tilberedes grydebrød

  1. Smuldr gæren ud i vandet i en stor skål, og rør det godt rundt.
  2. Tilsæt mel og salt, og rør rundt, til det er en ensartet masse.
  3. Sæt dejen på køl, og lad dejen hæve i 15 timer.
  4. Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på det.
  5. Fold dejen ind over sig selv 3 gange, skiftevis fra højre og venstre.
  6. Læg dejen i et oliesmurt fad, og lad dejen hæve tildækket 2 timer mere.
  7. Sæt gryden, brødet skal bages i, på grillen på direkte varme og under låg – eller varm ovnen op til 250 ° C, og sæt gryden derind, så den kan blive varmet op. Gryden skal være så tilpas stor, at dejen kun når op til midten af den.
  8. Tag gryden ud, når den er gennemvarm, og hæld dejen over i den. Læg låg på gryden, og sæt brødet på grillen igen på direkte varme og under låg – eller i ovnen på 250° C. Sørg for at være sikker på, at alle grydens dele kan tåle 250° C, hanke, lågknopper osv.
  9. Bag brødet i 30 minutter.
  10. Træk derefter gryden over på indirekte varme – eller skru ovnen ned på 225 grader – tag låget af gryden, og bag grydebrødet videre i ca. 15 minutter.
  11. Vip grydebrødet ud af gryden, når det er færdigbagt, og lad det køle af på en rist i ca. 15 minutter, inden det serveres.
  • Kategori: Brød
  • Antal: 8-10 personer
  • Tilberedning: 18 timer – inkl. hævetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1156/275
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 4 %
    Kulhydrat: 85 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    813/194
    Protein: 5 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 40 g

Andre opskrifter på godt brød

Græskarbrød

Græskarbrød

Det hurtige brød

Det hurtige brød

Vallebrød

Vallebrød

Spinatbrød

Spinatbrød

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grydebrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)