Der bliver 8 store naanbrød ud af denne portion. Man kan selvfølgelig vælge at lave dem halvt så store, så der bliver 16 ud af den, for et enkelt brød er jo næsten et helt måltid.

Personer

Minutter

Det tager ikke længere tid at lave dem, at man sagtens kan lave dem den dag, de skal spises. Brødene kan servers til suppe, salat, sammenkogte retter eller hvad man nu ellers vil server madbrød/flute til.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 dl skyr
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. Herbes de Provence
  • 600 g hvedemel

Sådan tilberedes naanbrød

  1. Rør gæren ud i den lunkne mælk, og tilsæt æg, skyr, 2 spsk. olie, salt og sukker.
  2. Bland bagepulveret i melet, og tilsæt det gærblandingen. Arbejd det hele sammen til en dej.
  3. Dæk dejen til, og lad den hæve i ca. 30 minutter.
  4. Ælt dejen hurtigt igennem.
  5. Del dejen i 8 stykker, og rul/bank dem ud til store, flade kager, som lægges fire og fire på 2 plader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 25 minutter.
  6. Tænd ovnen på 250° C.
  7. Pensl brødene med den sidste skefuld olie, og drys med Herbes de Provence
  8. Bag brødene i ca. 8-10 minutter.
  • Kategori: Brød/boller
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1489/355
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    1114/265
    Protein: 8 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 45 g

Andre opskrifter med skyr

Russisk fiskesuppe

Russisk fiskesuppe

Broccolisalat til ovnstegt medister

Broccolisalat til ovnstegt medister

Farserede kartofler

Farserede kartofler

Vafler med honningmarineret kyllingebryst

Vafler med honningmarineret kyllingebryst

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Naanbrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)