I stedet for skinketern kan man bruge kyllingetern, kogt skinke eller kylling i tern. Husk stanniol, da broccolien nemt bliver mørk. Gratinen kan også tilberedes i grillen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1720/410
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 391/93
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 150 g pastaskruer
  • 200 g skinketern (toppings)
  • 3 porrer
  • 250 g broccoli
  • 3 æg
  • 2½ dl minimælk
  • 100 g mager, revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes porre-broccoligratin:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på posen, og kom den i bunden af et ovnfast fad.
  3. Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  4. Skyl broccolien, del den i buketter, og kog den let.
  5. Bland æg, mælk, salt og peber, pisk det sammen, og tilsæt osten.
  6. Læg grøntsagerne og skinken i fadet, og hæld æggemassen over.
  7. Dæk fadet med stanniol, og stil det i ovnen i 35-40 minutter.

Dommen:

Natascha: 4 pint ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 pint ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 pint ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 pint ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!