Dette er en rigtig hyggeret, så det skal være en dag, du har god tid til at hygge i haven i udekøkkenet og ved grillen. Nyd vejret og duftene, der breder sig.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 6½ time – inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3227/768
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 41 %
    Alkohol: < 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 310/74
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • Ca. 700 g kalveossobuco
  • 4 spsk. rub – lav den af de krydderier, du synes om (vi brugte færdigkøbt steakrub, smoked paprika, salt og sukker)
  • 1 spsk. olie
  • 1 bdt. forårsløg
  • ½ kinakål
  • 2 gulerødder
  • 150 g kartofler
  • 200 g champignoner
  • 6 cherrytomater
  • 1 fennikel
  • 2 dl hvidvin
  • ½ l oksebouillon
  • 1 ds. tomatpasta
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1-2 tsk. tørret oregano
  • ¼ l fløde 4 %

Tilbehør:

  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 150 g kartofler
  • 250 g røde linser
  • 25 g smør
  • 1½ tsk. spidskommen
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kalveossobuco på grill med rød linsemos:

  1. Klip et par hak i den sene, der går uden om kødet – det forhindrer kødet i at “krympe” sig sammen, når du steger det.
  2. Gnid kødet med rubben, og sæt kødet på køl i mindst 4 timer.
  3. Skær rod og evt. grove blade – men ikke hele toppen – af forårsløgene, og skær løgene i 2-3 stykker.
  4. Fjern de yderste blade på kinakålen, og skær kålen i 2-3 “både” på langs af kålen.
  5. Skræl gulerødder og kartofler, og skær gulerødderne i stænger, og kartoflerne i både.
  6. Skyl champignonerne, skær roden fra, og skær de største af champignonerne i halve.
  7. Skyl fenniklen, skær roden af, og skær fenniklen kvarter på langs.
  8. Skyl cherrytomaterne
  9. Tænd op i grillen.
  10. Brun kødet godt af på begge sider.
  11. Sæt kødet til side, og sæt wokken på grillen.
  12. Varm olien.
  13. Kom gulerødder og kartofler i.
  14. Tilsæt champignoner, cherrytomater, fennikel, forårsløg og kinakål.
  15. Tilsæt hvidvinen, og lad det hele svitse 4-5 minutter.
  16. Kom kødet oven på, fordel tomatpastaen over, og tilsæt flåede tomater og oregano.
  17. Tilsæt til sidst oksebouillon.
  18. Læg låg på, lad det hele simre i et par timer, husk at kigge til det ind imellem. Tilsæt evt. mere hvidvin eller bouillon, hvis retten er ved at koge tør.
  19. Skræl imens kartoflerne til linsemosen, og skær dem i små tern.
  20. Svits spidskommen i en tør gryde. Lad det svitse ved kraftig varme i ca. ½-1 minut, til det dufter kraftigt, uden at branke.
  21. Tilsæt bouillon og kartofler, og lad det koge ved svag varme under låg, i ca. 5 minutter.
  22. Skyl linserne, og tilsæt dem, og kog i yderligere 15 minutter.
  23. Mos grøntsagerne med et piskeris sammen med smør, og smag til med salt.
  24. Tilsæt til sidst fløden til ossobucoen, og kog retten igennem, og smag til.

Velbekomme!

Dommen:

Filip:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!