Wokmad er en herlig ting. Alt i samme “gryde” – næsten – sparer opvask, og så smager det jo bare helt fantastisk. Det var fint vejr, så retten blev lavet på grillen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2043/486
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat:
     54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     577/137
    Protein: 10 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. karry
  • 1 ps. wokblanding (500 g)
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. sirup
  • 1 tsk. balsamicoeddike
  • ½ dl vand
  • 2 dl perlebyg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes kylling i wok med perlebyg:

  1. Kog perlebyggen i 20 minutter i rigeligt, kogende vand. Lad dem herefter hvile i 10 minutter.
  2. Svits karryen i wokken.
  3. Kom soyasauce, olie og vand i wokken, og lad det koge lidt ned.
  4. Skær kyllingen i tern, og kom det i wokken, og brun det.
  5. Tilsæt sirup, og lad det hele stege i ca. 5 minutter.
  6. Hæld vandet fra perlebyggen, og hæld perlebyggen i wokken, og lad den stege med i yderligere 5 minutter.
  7. Tilsæt wokblandingen, og steg til det er varmet helt igennem.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Server med lune flutes.

Dommen: 

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”