Lækkert til kogt, grillet eller stegt kød, fisk og fjerkræ – ja, kort sagt, lækkert allround.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1342/320
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 229/55
    Protein: 2 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1½ kg spidskål
  • Ca. 850 g nye kartofler, ikke for store
  • 25 g stegemargarine
  • 1 tsk. kommenfrø
  • Bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovndampet spidskål:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub kartoflerne.
  3. Fjern de yderste, grove blade fra spidskålene.
  4. Del kålen(e) i kvarte, og fjern stokken.
  5. Læg spidskål, kartofler, margarine skåret i mindre stykker, kommenfrø og lidt salt og peber i en stor stegepose.
  6. Luk posen, klip et lille hul øverst i stegeposen, og læg posen i en bradepande, og damp grønsagerne i ca. 35 minutter.
  7. Skyl den bredbladede persille, og servér den til.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!