Gnaveben marineret i blommesauce smager, så fuglene synger, og loftet det gynger. Og sikke en duft af jul der breder sig i køkkenet. De smager bare lækkert. Slurp.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1½ dl svedskeblommesaft (alternativt druesaft)
  • ½ dl sojasauce
  • 900 g gnaveben eller revelsben
  • 1 spsk. frisk, revet ingefær
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. fishsauce
  • 125 g rødkål
  • 175 g kinakål

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes gnaveben maringeret i blommesauce

  1. Bland blommesaften med soja. Kom marinaden i en stor frysepose, og kom benene i. Slå en knude på posen, og gnid marinaden godt rundt, så alt kødet bliver dækket. Lad benene trække i 24 timer i køleskab.
  2. Varm ovnen op til 200° C.
  3. Læg benene på en rist med en bradepande under. Sæt den i ovnen i 15 minutter, skru ned til 140 grader, og lad benene få yderligere 45-60 minutter, eller til de er helt møre.
  4. Bland ingefær, limesaft, sukker og fishsauce i en skål, og rør til sukkeret er opløst.
  5. Snit rødkål og hvidkål fint.
  6. Vend kålen i marinaden, og lad det trække i ½ time.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Skær benene ud, og server dem med kål og kogte ris – og servietter, gerne fugtighedsservietter Smile
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time  og 30 minutter + 1 døgn i køleskabet
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2234/532
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 67 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    817/195
    Protein: 7 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 27 g

Andre opskrifter med rødkål

Julefrikadeller med rødkålssalat

Julefrikadeller med rødkålssalat

Syltet rødkål

Syltet rødkål

Nudelsalat med et crunch

Nudelsalat med et crunch

Broccolisalat med mormordressing

Broccolisalat med mormordressing

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gnaveben marineret i blommesauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)