Også velegnet til en lun sommeraften, hvor der er gang i grillen. Tomatsalaten er velegnet som tilbehør til stort set det meste stegemad. Eller som ”surt” til frokosten – oven på pate eller en flad pålægsmad – skinke, hamburgerryg eller lignende.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter – inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Kyllingen, ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2315/551
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 402/96
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 4 kyllingefileter
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. paprika
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 8 tomater
  • 8 sorte oliven
  • Saften fra 1 lime
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 750 g frosne pommes frites, maks. 4 %

Sådan tilberedes grillkylling med pommes frites og tomatsalat:

  1. Bland olie, soyasauce, æblecidereddike og paprika.
  2. Læg kyllingen i marinaden, og lad det trække i ½ time.
  3. Tilbered pommes fritene, som det fremgår på posen.
  4. Skyl tomater og agurk, og skær tomaterne i skiver og agurken i tern.
  5. Pil løget, og skær det i ringe.
  6. Snit oliven fint, og anret det hele på et fad.
  7. Pres lime ud over, og drys med salt og peber.
  8. Steg kyllingefileterne på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!