Får du ikke også lyst til at lufte grillen, når nu solen skinner så dejligt? Vi iler med en lækker, let ret, som også er hurtigt tilberedt. Grillet mørbrad kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter + marineringstid
- Fryseegnet: Ja, mørbraden
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1734/413 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 434/103
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad (500 g)
- 1 dl barbecuesauce
- 700 g kartofler
- 4 tomater
- 4 spsk. mager, revet ost
- 1 bdt. dild
- 2 spsk. citronolie
- Det 3. krydderi
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grillet mørbrad og kartoffeelmiks:
- Rens mørbrad for fedt og sener.
- Smør mørbraden med barbecuesauce, læg den i en plasticpose, og læg den i køleskabet i 2-3 timer.
- Riv 4 stykker folie i passende stykker af rullen.
- Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og fordel dem på de 4 stykker folie.
- Skyl tomaterne, skær dem i både, og fordel dem oven på kartoflerne.
- Krydr med salt, peber og det 3. krydderi.
- Skyl og hak dilden, og fordel den oven på kartofler og tomater.
- Riv ost over hver portion.
- Dryp til sidst olie over hver portion.
- Fold folien, eller riv nye stykker folie, og læg oven på kartoffelmiksen. Krøl kanterne sammen, så pakkerne er lukket. Prik lidt huller i den øverste del. Læg pakkerne køligt, til de skal på grillen.
- Start grillen.
- Læg mørbraden på grillen, når den er klar, og lad den grille i ca. 25 minutter. Vend et par gange.
- Læg kartoffelpakkerne på 5-10 minutter efter, og lad pakkerne grille med i ca. 15-20 minutter, til kartoflerne er møre.
- Skær grillet mørbrad i tynde skiver, og anret – evt. på et salatblad – og servér.
Velbekomme!
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødseldag!
- Marinér mørbraden.
- Fordel kartoffeltern og tomatbåde, og krydr med salt, peber og det 3. krydderi.
- Drys dild og revet ost oven på.
- Lav en pakke.
- Tænd op i grillen.
- Grill mørbrad og kartoffelmiks.