En himmerigsmundfuld fra havet. Fisk skal vi have to gange om ugen, så hvorfor ikke snuppe en lækker sildemad til frokost.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 14 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 884/211
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    744/177
    Protein: 6 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 26 g

Ingredienser:

  • 1 lille løg
  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. purløg
  • ½ dl let mayonnaise
  • 3 dl græsk yoghurt, 0,1 %
  • 2 tsk. sukker
  • 1 spand marinerede sild (ca. 350 g sild)
  • 8 spsk. sildelage

Tilbehør:

  • 14 skiver rugbrød
  • Evt. et salatblad
  • Evt. krydderurter til pynt

Sådan tilberedes sild i krydderurtedressing:

  1. Lad sildene dryppe af i en sigte, og skær dem evt. i bidder, hvis de ikke er det.
  2. Hak løg, dild og purløg.
  3. Bland yoghurt og mayonnaise.
  4. Smag til med sukker og sildelage.
  5. Vend løg, krydderurter og sild i dressingen.
  6. Læg en tilpas mængde sild på et stykke brød – læg evt. et salatblad på brødet først – og pynt evt. med dild og purløg.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!