Lækker måde at lave mørbrad på. Dog syntes vi at kartoflerne var en smule tørre at få ned, men det klarede en lille klat pikantost (det er regnet med i næringsindholdet).
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2101/500 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 386/92
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad (ca. 400 g)
- Ca. 8 stk. lufttørret skinke
- 1 pk. Buko light pikantost
- ½ icebergsalat
- 1 bk. cherrytomater
- 1 gul peberfrugt
- 1/3 agurk
- ½ ds. majs
- 1/2 bæger salattern
- 1 dl Italian dressing
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes mørbrad med pikantost:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Puds/rens mørbraden for fedt og sener. Lav et dybt snit på langs i mørbraden, men ikke helt igennem. Åbn mørbraden, og bank den let. Smør ca. 3/4 af pikantosten på – ikke helt ud til kanten.
- Luk mørbraden, og krydr med salt og peber, og pak den ind i tørret skinke.
- Læg den på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennemstegt. Hvis osten begynder at “koge over”, eller skinken bliver mørk, så pak mørbraden ind i folie. Hvis skinken ikke er brun og sprød, når mørbraden er færdig, så giv den 3-4 minutter under grillen.
- Skyl og snit salaten. Skyl tomaterne og skær dem i både eller halve. Skyl peberfrugten, og skær den i korte strimler. Skyl agurken, og skær den i tern. Lad majs og salattern dryppe godt af.
- Blad alle ingredienserne fra pkt. 6 til en salat.
- Tilsæt dressing, og vend.
- Skær mørbraden i tykke skiver, og servér med salat, kartofler og en klat af den tiloversblevne ost.
Dommen: