Nu skal du jo ikke tro, det er fordi, det snart er nytår, at vi har sennepssauce med æg og torsk på menuen. Eller måske er det. Men det er i hvert fald også fordi, det smager skønt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1519/362
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat:
    45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    345/83
    Protein: 7 g
    Fedt:
    2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 225 g torskefilet
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g kartofler
  • 2 skiver bacon
  • 1 par skiver rødløg
  • 1 spsk. revet peberrod
  • 2 skiver syltet rødbede
  • 1 æg
  • Lidt grønt – f.eks. persille, spinat eller rucolasalat
  • 2 dl hjemmelavet sennepssauce

Sådan tilberedes dampet torsk i sennepssauce:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Skær torskefileterne i 6 cm brede stykker.
  4. Læg fisken i et ovnfast fad, penslet med margarine.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Damp fisken i ovnen i ca. 10 minutter.
  7. Læg ægget i kogende vand, og lad det koge i 6-8 minutter, afhængig af hvor hårdt du ønsker det.
  8. Varm sennepssaucen.
  9. Steg baconen – enten i mikroovnen eller på en stegepande.
  10. Læg det på fedtsugende papir.
  11. Skær rødbedeskiverne i stave.
  12. Riv peberroden
  13. Anret torsk og kartofler i sennepssaucen med de øvrige ingredienser oven på.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!