Et delikat spinatbrød med en flot grøn farve. Velegnet til madbrød eller en snack med lidt smøreost naturel, en skive fersk laks eller lignende.

Stk.

Minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • Lidt Becel let, flydende margarine
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 1 tsk. salt
  • 125 g spinat
  • 40 g rørsukker
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer

Sådan tilberedes spinatbrød

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skyl spinat grundigt, og slyng den (evt. i et viskestykke).
  3. Lun mælken i en gryde, til den er fingerlun.
  4. Hæld mælken i en blender sammen med spinaten, og blend det.
  5. Rør gæren i mælke-spinatblandingen.
  6. Tilsæt de øvrige ingredienser – med undtagelse af margarinen, og rør det godt igennem med en ske eller i en røremaskine.
  7. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir.
  8. Pensl bagepapiret med margarinen.
  9. Hæld dejen i formen, og bag brødet i ca. 40 minutter, til det har en hul lyd, når du banker på det.
  10. Tag brødet ud af formen, når det har afkølet i ca. 5 minutter.
  11. Dæk evt. med et viskestykke, hvis du vil have en blød skorpe frem for en sprød skorpe.
  12. Lad det færdige spinatbrød køle af.

Opbevaring

Brødet kan holde sig i køleskabet 4-5 dage i en tætlukket pose.

  • Kategori: Brød/boller
  • Antal: 1 brød
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. skive:
    KJ/Kcal:
    433/103
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    852/203
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 36 g

Andre opskrifter med spinat

Spinat med champignoner

Spinat med champignoner

Lasagne med kylling og spinat

Lasagne med kylling og spinat

Nakkefilet florentine

Nakkefilet florentine

Dampet laks med indisk spinat

Dampet laks med indisk spinat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Spinatbrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)