Et delikat spinatbrød med en flot grøn farve. Velegnet til madbrød eller en snack med lidt smøreost naturel, en skive fersk laks eller lignende.

  • Kategori: Brød/boller
  • Antal: 1 brød
  • Tilberedning: 55  minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. skive:
    KJ/Kcal:
     433/103
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat:
     72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     852/203
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 36 g

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • Lidt Becel let, flydende margarine
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 1 tsk. salt
  • 125 g spinat
  • 40 g rørsukker
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer

Sådan tilberedes spinatbrød:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skyl spinat grundigt, og slyng den (evt. i et viskestykke).
  3. Lun mælken i en gryde, til den er fingerlun.
  4. Hæld mælken i en blender sammen med spinaten, og blend det.
  5. Rør gæren i mælke-spinatblandingen.
  6. Tilsæt de øvrige ingredienser – med undtagelse af margarinen, og rør det godt igennem med en ske eller i en røremaskine.
  7. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir.
  8. Pensl bagepapiret med margarinen.
  9. Hæld dejen i formen, og bag brødet i ca. 40 minutter, til det har en hul lyd, når du banker på det.
  10. Tag brødet ud af formen, når det har afkølet i ca. 5 minutter.
  11. Dæk evt. med et viskestykke, hvis du vil have en blød skorpe frem for en sprød skorpe.
  12. Lad det færdige spinatbrød køle af.

Brødet kan holde sig i køleskabet 4-5 dage i en tætlukket pose.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!