Uhmmmm. Det kræver dog, at man kan lide røgsmag, for osten smager godt igennem.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2554/608
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     537/128
    Protein: 5 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 500 g tørret pasta – ikke for store
  • ½ spsk. olivenolie
  • 150 g bacon
  • 200 g champignoner
  • 2 porrer
  • 1½ dl fløde 4 %
  • 1 dl minimælk
  • 10 g røget klosterost
  • 8-10 basilikumblade

Sådan tilberedes pasta med bacon og røget klosterost:

  1. Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente.
  2. Skær bacon i strimler.
  3. Klargør champignoner og porrer, og skær begge dele i skiver.
  4. Varm olien op på en stor pande og svits bacon, champignoner og porrer over middel varme i 5 minutter.
  5. Rør fløde og mælk i og krydr med peber – bacon bidrager med salt.
  6. Lad det simre over lav varme i 5 minutter, eller til pastaen er færdig.´
  7. Skær osten i tern (1×1 cm), og riv basilikumbladene i store stykker.
  8. Hæld vandet fra pastaen, og kom den på panden, eller servér den til.
  9. Tilsæt ost og basilikum, og vend det rundt.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”