Uhmmmm. Det kræver dog, at man kan lide røgsmag, for osten smager godt igennem.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2554/608 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 54 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 537/128
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 500 g tørret pasta – ikke for store
- ½ spsk. olivenolie
- 150 g bacon
- 200 g champignoner
- 2 porrer
- 1½ dl fløde 4 %
- 1 dl minimælk
- 10 g røget klosterost
- 8-10 basilikumblade
Sådan tilberedes pasta med bacon og røget klosterost:
- Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente.
- Skær bacon i strimler.
- Klargør champignoner og porrer, og skær begge dele i skiver.
- Varm olien op på en stor pande og svits bacon, champignoner og porrer over middel varme i 5 minutter.
- Rør fløde og mælk i og krydr med peber – bacon bidrager med salt.
- Lad det simre over lav varme i 5 minutter, eller til pastaen er færdig.´
- Skær osten i tern (1×1 cm), og riv basilikumbladene i store stykker.
- Hæld vandet fra pastaen, og kom den på panden, eller servér den til.
- Tilsæt ost og basilikum, og vend det rundt.
Dommen: