Farspølser på pind, hedder også Cevapcici. De smager dejligt, men husk de skal hvile et par timer og gerne natten over. Og husk også at lægge pindene i vand i en halv times tid, inden de skal bruges.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer – 8 pinde
- Tilberedning: 30 minutter + trækketid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2362/562 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 606/144
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 2 fed hvidløg
- 500 g mager, oksefars
- 100 g mager flæskefars
- 1 dl vand
- 1½ tsk. salt
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. merian
- Mel til panering af pølserne
- 1 spsk. olie
Tilbehør:
- 3 dl ris
- 4 tomater
- ½ aubergine
- 2 dl barbecuesauce
Sådan tilberedes græske farspølser:
- Pil og knus hvidløgene.
- Bland flæske- og oksefars godt, og tilsæt hvidløg, vand, salt, paprika og merian.
- Form farsen om hver grillpind til en pølse.
- Lad pølserne hvile tildækket i køleskabet et par timer timer eller gerne natten over.
- Start grillen.
- Vend pølserne i mel.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skyl tomater og aubergine.
- Prik tomaterne, og skær auberginen i skiver, og dryp begge dele med lidt olie.
- Gril dem i folie i 15-20 minutter.
- Grill pølserne i 15-20 minutter på direkte, høj varme, og vend ofte.
- Servér med ris, tomater, aubergine og barbecuesauce.
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”
- Bland farsen.
- Form farsen til pølser.
- Vend pølserne i mel.
- Prik tomaterne.
- Dryp med olie.
- Servér pølserne med ris og det grillede tilbehør.