Farspølser på pind, hedder også Cevapcici. De smager dejligt, men husk de skal hvile et par timer og gerne natten over. Og husk også at lægge pindene i vand i en halv times tid, inden de skal bruges.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer – 8 pinde
  • Tilberedning: 30 minutter + trækketid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2362/562
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 606/144
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 2 fed hvidløg
  • 500 g mager, oksefars
  • 100 g mager flæskefars
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. merian
  • Mel til panering af pølserne
  • 1 spsk. olie

Tilbehør:

  • 3 dl ris
  • 4 tomater
  • ½ aubergine
  • 2 dl barbecuesauce

Sådan tilberedes græske farspølser:

  1. Pil og knus hvidløgene.
  2. Bland flæske- og oksefars godt, og tilsæt hvidløg, vand, salt, paprika og merian.
  3. Form farsen om hver grillpind til en pølse.
  4. Lad pølserne hvile tildækket i køleskabet et par timer timer eller gerne natten over.
  5. Start grillen.
  6. Vend pølserne i mel.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Skyl tomater og aubergine.
  9. Prik tomaterne, og skær auberginen i skiver, og dryp begge dele med lidt olie.
  10. Gril dem i folie i 15-20 minutter.
  11. Grill pølserne i 15-20 minutter på direkte, høj varme, og vend ofte.
  12. Servér med ris, tomater, aubergine og barbecuesauce.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!