Grillet rødspætte-klapper med æblekompot og kokossaauce smager dejligt og er skøn sommermad.
Personer
Minutter
Ris ville også være velegnet tilbehør til grillet rødspætteklapper, men de er så svære at grille, fordi de falder gennem risten!!! Jeg finder selv ud …
Ingredienser
- 1 tsk. karry
- 1 ds. light kokosmælk
- Ca. 2 spsk. citronsaft
- 600 g rødspættefileter
- 2 æbler
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 tsk. revet ingefær
- 3 små skalotteløg
- 300 g tomater
- 1 stor håndfuld frisk kørvel
- 1 løg
- 2 spsk. balsamicoeddike
- Ca. 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g nye jordskokker
- 400 g kartofler
Sådan tilberedes grillet rødspætte-klapper med æblekompot og kokossauce
- Skrub kartofler og jordskokker.
- Skær dem i tykke skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Lad dem dampe tørre.
- Hæld kartofler og jordskokker over i en oliesmurt grillbakke.
- Grill i ca. 20 minutter.
- Drys med salt og peber.
- Skyl æblerne.
- Fjern kernehuset, og skær æblerne og skalotteløg i tern.
- Svits dem i lidt olie i en kasserolle.
- Tilsæt revet ingefær, og lad det svitse i ca. 2-3 minutter.
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra ingefær.
- Læg halvdelen fileterne ved siden af hinanden, i en grillbakke, og krydr dem med lidt salt.
- Kom et par spsk. af æblekompotten på midten af hver filet, fordel den flydende margarine på fileterne, og læg en filet oven på, og klem let sammen.
- Grill til kødet bliver hvidt, læg evt. et låg over.
- Skær tomaterne i skiver, læg dem i et fad, og drys med salt.
- Skær løget i skiver, og læg det oven på tomaterne.
- Skyl og hak kørvel groft, og fordel det oven på tomater og løg.
- Bland 2 tsk. olie og balsamicoeddiken med peber, og hæld det over tomatsalaten.
- Lad tomatsalaten trække, til den skal serveres.
- Varm æblekompotten op igen, og tilsæt karry.
- Lad det svitse i ca. 1 minut.
- Tilsæt kokosmælken, og lad saucen koge op.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Så er grillet rødspætteklapper med æblekompot og kokossauce klar til at blive serveret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1708/407 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 297/71
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Grillet rødspætte-klapper med æblekompot og kokossauce
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse