Ris ville også være velegnet tilbehør til grillet rødspætteklapper, men de er så svære at grille, fordi de falder gennem risten!!!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 1708/407 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 297/71
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 1 tsk. karry
- 1 ds. light kokosmælk
- Ca. 2 spsk. citronsaft
- 600 g rødspættefileter
- 2 æbler
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 tsk. revet ingefær
- 3 små skalotteløg
- 300 g tomater
- 1 stor håndfuld frisk kørvel
- 1 løg
- 2 spsk. balsamicoeddike
- Ca. 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g nye jordskokker
- 400 g kartofler
Sådan tilberedes grillet rødspætte-klapper med æblekompot og kokossauce:
- Skrub kartofler og jordskokker.
- Skær dem i tykke skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Lad dem dampe tørre.
- Hæld kartofler og jordskokker over i en oliesmurt grillbakke.
- Grill i ca. 20 minutter.
- Drys med salt og peber.
- Skyl æblerne.
- Fjern kernehuset, og skær æblerne og skalotteløg i tern.
- Svits dem i lidt olie i en kasserolle.
- Tilsæt revet ingefær, og lad det svitse i ca. 2-3 minutter.
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra ingefær.
- Læg halvdelen fileterne ved siden af hinanden, i en grillbakke, og krydr dem med lidt salt.
- Kom et par spsk. af æblekompotten på midten af hver filet, fordel den flydende margarine på fileterne, og læg en filet oven på, og klem let sammen.
- Grill til kødet bliver hvidt, læg evt. et låg over.
- Skær tomaterne i skiver, læg dem i et fad, og drys med salt.
- Skær løget i skiver, og læg det oven på tomaterne.
- Skyl og hak kørvel groft, og fordel det oven på tomater og løg.
- Bland 2 tsk. olie og balsamicoeddiken med peber, og hæld det over tomatsalaten.
- Lad tomatsalaten trække, til den skal serveres.
- Varm æblekompotten op igen, og tilsæt karry.
- Lad det svitse i ca. 1 minut.
- Tilsæt kokosmælken, og lad saucen koge op.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Så er grillet rødspætteklapper med æblekompot og kokossauce klar til at blive serveret.