Hvem sagde takeaway? Nope! Hjemmelavet grillkylling med det hele, men for kalorieantallets skyld skal man nok ikke “æde” en halv kylling hver.

Lav evt. en større portion mayonnaise, men servér kun 1 spsk. pr. person, resten kan du sagtens bruge til andre retter – f.eks. pulled pork-burger.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2074/494
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     461/110
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 1 kylling, 1100 g
  • 1 kg kartofler
  • ½ agurk
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • ½ pasteuriseret æggeblomme
  • ½ tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 60 g fromage frais
  • 75 g salathoved
  • 2½ tomater
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes grillkylling med det hele:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Partér kyllingen i passende stykker, drys med salt og peber, og steg den i ovnen – evt. i en stegepose – i 3 kvarter til en time, til kyllingen er gennemstegt.
  3. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i stave. Læg dem i et ildfast fad, drys med salt, og sæt dem i ovnen sammen med kyllingen.
  4. Bland en lage af eddike og sukker, og krydr med salt og peber, og rør jævnligt.
  5. Skyl agurken, og snit den i fine skiver på et rivejern.
  6. Lad agurkeskiverne trække med en lille håndfuld groft salt, til saften er trukket ud af dem (ca. 15 minutter).
  7. Skyl agurkeskiverne rene for salt, og pres dem tørre i et rent viskestykke.
  8. Kom agurkeskiverne i eddikelagen, rør rundt, og lad agurkesalaten trække (min. 20-30 minutter).
  9. Pisk æggeblommen og 1 tsk. salt til en sej masse.
  10. Tilsæt citronsaft og nogle dråber af olivenolien under kraftig piskning med en håndmikser.
  11. Tilsæt under piskning resten af olien i en tynd stråle, når massen er blevet tyk.
  12. Rør massen sammen med fromage frais og sennep, og smag den til med salt og presset hvidløg. Mayonnaisen kan holde op til 5 dage i køleskab.
  13. Skyl salaten, og snit den.
  14. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Bland dem i salaten.
  15. Servér den færdige grillkylling med salat, agurkesalat og hvidløgsmayonnaisen.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Louise: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”