Om man sætter stykker af kylling på spyd eller steger dem uden, er kun et spørgsmål om serveringen, ikke smagen. Men her får du en opskrift på kylling på spyd med krydret sauce – som i øvrigt er vanvittig lækker – og majskolber.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g  kyllingebryst
  • 1¼ tsk. garam masala
  • ½ tsk. olie
  • 25 g stegemargarine
  • 4 små fed hvidløg
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4 spsk. vand
  • 300 g græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 tsk. paprika
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 300 g ris
  • 5 majskolber

Evt. 10 bambusspyd

Sådan tilberedes kylling på spyd med krydret sauce og majskolber

  1. Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.
  2. Kog risene efter anvisningen på posen.
  3. Fjern blade og trevler på majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand – 15-20 minutter.
  4. Skær kødet i 10 nogenlunde lige store stykker.
  5. Fordel stykkerne af kylling på spyd, og drys med 1/4 tsk. garam masala.
  6. Pensl en grillpande med olie.
  7. Steg så mange spyd ad gangen, der er plads til i grillpanden ved kraftig varme i ca. 6 minutter på hver side.
  8. Drys med salt, og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 minutter.
  9. Smelt stegemargarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  10. Svits presset hvidløg, ingefær og resten af garam masalaen i ca. ½ minut.
  11. Tilsæt bouillon, og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  12. Rør mel og vand til en jævning, og rør den sammen med yoghurt.
  13. Pisk jævningen i den varme bouillon, og tilsæt paprika, salt og peber.
  14. Kog den krydrede sauce ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 minutter. Smag til.
  15. Servér sauce, ris og majskolber til den varme kylling på spyd.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1941/462
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    533/127
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med frisk ingefær

 

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Brombærchutney og -eddike

Brombærchutney og -eddike

Jægergryde med and

Jægergryde med and

Rødspættefilet med krydderpasta, salsa og ris kogt i kokosmælk

Rødspættefilet med krydderpasta, salsa og ris kogt i kokosmælk

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kylling på spyd med krydret sauce og majskolber
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)