Om man sætter stykker af kylling på spyd eller steger dem uden er kun et spørgsmål om serveringen, ikke smagen. Saucen er vanvittig lækker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1941/462
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat:
     56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     533/127
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 500 g  kyllingebryst
  • 1¼ tsk. garam masala
  • ½ tsk. olie
  • 25 g stegemargarine
  • 4 små fed hvidløg
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4 spsk. vand
  • 300 g græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 tsk. paprika
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g ris
  • 5 majskolber

Evt. 10 bambusspyd

Sådan tilberedes kylling på spyd med krydret sauce og majskolber:

  1. Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.
  2. Kog risene efter anvisningen på posen.
  3. Fjern blade og trevler på majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand – 15-20 minutter.
  4. Skær kødet i 10 nogenlunde lige store stykker.
  5. Fordel stykkerne af kylling på spyd, og drys med 1/4 tsk. garam masala.
  6. Pensl en grillpande med olie.
  7. Steg så mange spyd ad gangen, der er plads til i grillpanden ved kraftig varme i ca. 6 minutter på hver side.
  8. Drys med salt, og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 minutter.
  9. Smelt stegemargarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  10. Svits presset hvidløg, ingefær og resten af garam masalaen i ca. ½ minut.
  11. Tilsæt bouillon, og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  12. Rør mel og vand til en jævning, og rør den sammen med yoghurt.
  13. Pisk jævningen i den varme bouillon, og tilsæt paprika, salt og peber.
  14. Kog den krydrede sauce ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 minutter. Smag til.
  15. Servér sauce, ris og majskolber til den varme kylling på spyd.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!