Om man sætter stykker af kylling på spyd eller steger dem uden, er kun et spørgsmål om serveringen, ikke smagen. Men her får du en opskrift på kylling på spyd med krydret sauce – som i øvrigt er vanvittig lækker – og majskolber.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1¼ tsk. garam masala
- ½ tsk. olie
- 25 g stegemargarine
- 4 små fed hvidløg
- 2 tsk. fintrevet ingefær
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 3 spsk. hvedemel
- 4 spsk. vand
- 300 g græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 tsk. paprika
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g ris
- 5 majskolber
Evt. 10 bambusspyd
Sådan tilberedes kylling på spyd med krydret sauce og majskolber
- Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Fjern blade og trevler på majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand – 15-20 minutter.
- Skær kødet i 10 nogenlunde lige store stykker.
- Fordel stykkerne af kylling på spyd, og drys med 1/4 tsk. garam masala.
- Pensl en grillpande med olie.
- Steg så mange spyd ad gangen, der er plads til i grillpanden ved kraftig varme i ca. 6 minutter på hver side.
- Drys med salt, og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 minutter.
- Smelt stegemargarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits presset hvidløg, ingefær og resten af garam masalaen i ca. ½ minut.
- Tilsæt bouillon, og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Rør mel og vand til en jævning, og rør den sammen med yoghurt.
- Pisk jævningen i den varme bouillon, og tilsæt paprika, salt og peber.
- Kog den krydrede sauce ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 minutter. Smag til.
- Servér sauce, ris og majskolber til den varme kylling på spyd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1941/462 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 533/127
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Kylling på spyd med krydret sauce og majskolber
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse