Pip på dåse er efterhånden en ret kendt måde at grille kylling på, men her med lidt andre slags krydderier og en anden slags kartoffelsalat end den normale med mayonnaisedressing. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 3 timer – inkl. marineringstid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2841/676
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 43 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    429/102
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 750 g grønne ærter
  • 3 spsk. æblevineddike
  • 3 spsk. vand
  • 1 tsk. Colmans sennepspulver
  • 1 tsk. honning
  • 2 forårsløg
  • 1 bdt. mynte
  • 10 radiser
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • ½ tørret, rød chilipeber
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. limesaft
  • 1 kylling (1.200 g)
  • 1 dåse øl (alm. 0,33 l)
  • Salt

Sådan tilberedes pip på dåse:

  1. Pil hvidløg, og stød det sammen med oregano, chili og 1 tsk. groft salt i en morter.
  2. Tilsæt olie og limesaft, og bland det grundigt til en pasta.
  3. Skyl kyllingen, og dup den tør med køkkenrulle.
  4. Smør pastaen på kyllingen i et jævnt lag, og lad kyllingen marinere tildækket i køleskabet i en times tid.
  5. Stil kyllingen i stuetemperatur i 20-30 minutter, før den skal på grillen.
  6. Start grillen op.
  7. Rengør dåseøllen udvendigt (grundigt). Luk den op, og hæld halvdelen af øllet fra.
  8. Lav to huller i dåsens låg med en dåseåbner, og stil den på et fast underlag.
  9. Træk kyllingens “bagende” ned over dåsen.
  10. Bøj lårene fremefter, så de danner en slags trefod med dåsen, og kyllingen “står op”. Sæt den evt. på en kyllingeholder.
  11. Vend vingespidserne om bag på ryggen.
  12. Stil “dåsekyllingen” over indirekte middelvarme, og grill den i 1-1½ time, til kødsaften er klar og temperaturen er 82 grader.
  13. Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter, og lad dem køle af.
  14. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
  15. Skyl mynten, og hak den (gem lidt til pynt).
  16. Bland vineddike, vand, sennepspulver, honning, forårsløg og mynte. Smag til med salt.
  17. Bland dressingen i kartoflerne sammen med ærterne.
  18. Skyl og rens radiserne, og skær dem i skiver.
  19. Pynt kartoffelsalaten med radiser og et par myntekviste.
  20. Tag “dåsekyllingen” af grillen, men pas på, øllen er skoldhed! Lad kyllingen hvile i 10 minutter, og løft den derefter af dåsen.
  21. Partér kyllingen, og servér din pip på dåse med kartoffelsalaten.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!