Pip på dåse er efterhånden en ret kendt måde at grille kylling på, men her med lidt andre slags krydderier og en anden slags kartoffelsalat end den normale med mayonnaisedressing.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 3 timer – inkl. marineringstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2841/676 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 43 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 429/102
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1 kg kartofler
- 750 g grønne ærter
- 3 spsk. æblevineddike
- 3 spsk. vand
- 1 tsk. Colmans sennepspulver
- 1 tsk. honning
- 2 forårsløg
- 1 bdt. mynte
- 10 radiser
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk. tørret oregano
- ½ tørret, rød chilipeber
- 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 2 tsk. limesaft
- 1 kylling (1.200 g)
- 1 dåse øl (alm. 0,33 l)
- Salt
Sådan tilberedes pip på dåse:
- Pil hvidløg, og stød det sammen med oregano, chili og 1 tsk. groft salt i en morter.
- Tilsæt olie og limesaft, og bland det grundigt til en pasta.
- Skyl kyllingen, og dup den tør med køkkenrulle.
- Smør pastaen på kyllingen i et jævnt lag, og lad kyllingen marinere tildækket i køleskabet i en times tid.
- Stil kyllingen i stuetemperatur i 20-30 minutter, før den skal på grillen.
- Start grillen op.
- Rengør dåseøllen udvendigt (grundigt). Luk den op, og hæld halvdelen af øllet fra.
- Lav to huller i dåsens låg med en dåseåbner, og stil den på et fast underlag.
- Træk kyllingens “bagende” ned over dåsen.
- Bøj lårene fremefter, så de danner en slags trefod med dåsen, og kyllingen “står op”. Sæt den evt. på en kyllingeholder.
- Vend vingespidserne om bag på ryggen.
- Stil “dåsekyllingen” over indirekte middelvarme, og grill den i 1-1½ time, til kødsaften er klar og temperaturen er 82 grader.
- Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter, og lad dem køle af.
- Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl mynten, og hak den (gem lidt til pynt).
- Bland vineddike, vand, sennepspulver, honning, forårsløg og mynte. Smag til med salt.
- Bland dressingen i kartoflerne sammen med ærterne.
- Skyl og rens radiserne, og skær dem i skiver.
- Pynt kartoffelsalaten med radiser og et par myntekviste.
- Tag “dåsekyllingen” af grillen, men pas på, øllen er skoldhed! Lad kyllingen hvile i 10 minutter, og løft den derefter af dåsen.
- Partér kyllingen, og servér din pip på dåse med kartoffelsalaten.
Dommen: