Lækker sprødstegt laks med fantastisk tilbehør, der komplimenterer hinanden perfekt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2880/686
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     685/164
    Protein: 10 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler
  • ¼ citron
  • 1 dåse kikærter i lage (ca. 400 g)
  • 2 spsk. kapers
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ dl klippet purløg
  • 4 stykker laksefilet
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes Skindstegt laks og kartoffel-kikærtefad:

  1. Skræl eller skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
  2. Skræl citronen, og skær det hvide væk, og skær citronen i små trekanter.
  3. Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af.
  4. Steg de 4 stykker laksefilet på en varm grillpande i ca. 8-12 minutter – afhænger af tykkelse.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Bland kikærter, kapers og olivenolie sammen og vend dem med kartoflerne og citronen.
  7. Servér med purløg.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!