En Gunnar og Minna-ret: “Fisk på 15 minutter, det er der ingen ben i!” – og så er det ikk’ så ringe endda.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2441/581
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     519/124
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 600 g sejfilet
  • 500 g frisk båndpasta
  • 15 cherrytomater
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. grøn pesto
  • Purløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes sej med pesto og pasta:

  1. Sæt vand over til pasta.
  2. Skær fisken i grove stykker og gulerødderne i stave.
  3. Kog fisk og gulerødder i 2-4 minutter i ca. ½ liter vand tilsat olivenolie. Tag gryden af varmen, og lad den stå, mens pastaen gøres færdig.
  4. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  5. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem i en skål sammen med pestoen. Løft fisken og gulerødderne fra gryden med en hulske over i skålen og til sidst den afdryppede pasta.
  6. Vend forsigtigt retten sammen. Smag til med salt og peber, og drys med klippet purløg.
  7. Servér med naanbrød.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!