En ret fra fra mormors ”kogebog”. Hvorfor den hedder jægergryde ved jeg ikke. Vi fik den en del som børn, men den gang var det med de gode, gammeldags, tykke makaroni, som er svære at finde i dag. Velsmagende er den, men hvad er ikke det, når det er fyldt med tomatpuré? 🙂

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 3250/774
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 643/153
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 25 g

Ingredienser:

  • 500 g mager skinkekød i tern
  • 500 g pastapenne
  • 1 spsk. olie
  • Ca. 700 g tomatpure
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 5 skiver rugbrød

Sådan tilberedes jægergryde:

  1. Varm olien i en gryde, og brun kødet heri.
  2. Tilsæt vand, så det lige dækker, og lad det simre, til kødet er mørt (ca. 30 minutter).
  3. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  4. Hæld vandet fra pastaen, og bland indholdet fra begge gryder sammen.
  5. Tilsæt tomatpure.
  6. Lad det hele koge op, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Servér den varme jægergryde med en skive rugbrød.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!